Scutaru: Atanasiu ar putea fi candidatul PNL la şefia Senatului

Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a declarat, luni, că Teodor Atanasiu ar putea fi candidatul liberalilor la funcţia de preşedinte al Senatului, el menţionând însă că decizia aparţine grupului senatorilor liberali.

210 afișări
Imaginea articolului Scutaru: Atanasiu ar putea fi candidatul PNL la şefia Senatului

Senatorul Teodor Atanasiu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto )

Întrebat dacă nominalizarea PNL pentru funcţia de preşedinte al Senatului e posibil să fie Teodor Atanasiu, Scutaru a răspuns: "E posibil, nu e singurul liberal valoros pe care noi îl avem la Senat, dar Teodor Atanasiu ar putea fi o candidatură puternică a grupului liberal din Senat (...) Probabil vor avea o şedinţă de grup în care vor stabili oficial candidatura. Ceea ce vă spunem cu Teodor Atanasiu este că ştim şi noi din discuţiile din urmă cu câteva zile că ar putea fi şi dânsul o candidatură, dar decizia aparţine grupului de la Senat".

Pe de altă parte, Scutaru a spus că acceptarea din partea fostului premier Călin Popescu Tăriceanu a propunerii de a candidat susţinut de PSD la şefia Senatului este "un mod urât" de a ieşi de pe scena politică.

"Atitudinea domnului Tăriceanu este o mare dezamăgire, găseşte un mod urât de a ieşi de pe scena politică. Să ajungi fără a fi susţinut de niciun coleg din partid să devii candidatul coaliţiei majoritare este un lucru urât pe care Tăriceanu îl face pentru partid, pentru un partid în care a stat atât timp şi a reprezentat ceva pentru partid. Tocmai pentru că liberalii nu vor vota o asemenea candidatură, colegii noştri vor veni cu un alt candidat, asumat de grupul liberal, în această competiţie. E adevărat, va fi un autentic liberal cu un liberal socia-democrat, asumat de către noua coaliţie", a declarat Scutaru.

El a admis însă că majoritatea din jurul PSD va avea ocazia să-şi impună candidatul.

Senatorul independent Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că USD i-a propus să candideze la şefia Senatului, iar el a acceptat acest lucru.

Anterior, liderii PSD, PC, UNPR, UDMR s-au reunit în biroul Grupului PSD din Senat, pentru a discuta despre preşedinţia Senatului, la discuţii fiind prezent şi fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat recent că varianta ca pentru preşedinţia Senatului să fie propus Călin Popescu Tăriceanu "nu este exclusă", menţionând totodată că singura decizie luată până acum este ca în această funcţie să fie un senator care a candidat pe listele USL.

Preşedintele executiv al PSD Liviu Dragnea a declarat, duminică seară, că nu crede că PSD îl va susţine luni pe Călin Popescu Tăriceanu pentru funcţia de preşedinte al Senatului, el arătând că va fi greu pentru PSD să îl susţină pe acesta la prezidenţiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici