Scutaru: Declaraţia privind Ucraina poate fi un prilej bun marţi şi pentru Ponta să aibă o poziţie

Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că declaraţia privind situaţia din Ucraina, dorită de liberali, poate fi adoptată în aceeaşi zi în care s-ar vota noul Guvern Ponta, fiind un bun prilej şi pentru premier să aibă un punct de vedere pe subiect.

84 afișări
Imaginea articolului Scutaru: Declaraţia privind Ucraina poate fi un prilej bun marţi şi pentru Ponta să aibă o poziţie

George Scutaru (Imagine: Ciprian Sterian / Mediafax Foto)

Scutaru a declarat că adoptarea unei declaraţii a Parlamentului în cazul Ucrainei, demers propus de PNL, pentru poate avea loc marţi, şi nu miercuri, cum a propus USD.

"Convocarea Parlamentului, în plen reunit, pentru adoptarea unei declaraţii privind situaţia din Ucraina nu ar afecta procedurile parlamentare pentru un nou Guvern. Pur şi simplu putem avea o ordine de zi cu două puncte, unul referitor la situaţia din Ucraina, celălalt privind Guvernul Ponta III. În plus, ar fi o bună ocazie inclusiv pentru prim-ministru, să-şi exprime punctul de vedere în plenul Parlamentului, ţinând cont că până acum nu a abordat în mod tranşant subiectul situaţiei de criză din Crimeea", a declarat Scutaru.

Liderul deputaţilor PNL a mai precizat că speră ca reprezentanţii USD "să dovedească responsabilitate şi să nu arate că sunt preocupaţi doar să-şi reconfirme puterea şi să-şi instaleze noul Guver".

"Şi aşa, până acum, Guvernul a avut o atitudine destul de palidă în plan diplomatic pe tema crizei din Ucraina, deşi ar fi trebuit să avem un profil mult mai conturat pe acest subiect, fiind ţară vecină Ucrainei şi ţară la frontiera estică a UE şi NATO. Sperăm ca la reuniunile internaţionale care vor avea loc în aceste zile să observăm că vocea României a devenit mai puternică", a mai spus Scutaru.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, preşedinte al PNL, a anunţat că va solicita, luni, convocarea Birourilor Permanente, pentru ca, marţi, Parlamentul, reunit în şedinţă comună, să adopte o declaraţie privind situaţia din Ucraina.

Ulterior, USD a precizat că susţine reunirea plenului Parlamentului pentru adoptarea unei declaraţii privind situaţia din Ucraina, menţionând că momentul potrivit ar fi miercuri, după votul din plen de marţi pentru noua structură a Guvernului de la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici