Scutaru: Voi cere în BPN excluderea sau suspendarea lui Stroe. Îşi bate joc de munca celor din PNL

Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a declarat luni că a primit mandatul deputaţilor liberali pentru a solicita în şedinţa BPN de marţi excluderea lui Radu Stroe sau suspendarea pentru şase luni din partid, motivând că fostul ministru "îşi bate joc de munca" celor din partid.

991 afișări
Imaginea articolului Scutaru: Voi cere în BPN excluderea sau suspendarea lui Stroe. Îşi bate joc de munca celor din PNL

Radu Stroe (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Deputaţii PNL solicită discutarea situaţiei lui Stroe în BPN, cu excludere sau suspendare din partid – surse

Deputaţii PNL l-au mandatat pe liderul grupului parlamentar, George Scutaru, să solicite în cadrul Biroului Politic discutarea situaţiei lui Radu Stroe, vicepreşedinte al PNL, cu propunerea de suspendare pentru şase luni sau excludere din partid, au declarat surse PNL.

"Mâine voi face, ca şi lider de grup, în cadrul BPN, propunerea unei sancţionări a domnului Stroe, au fost două propuneri. Mandatul meu este să prezint dorinţa grupului de a discuta acest caz cu două propuneri, fie excluderea, fie suspendarea pe şase luni", a declarat Scutaru.

Liderul deputaţilor PNL a precizat că în favoarea acestui mandat s-au exprimat majoritatea deputaţilor liberali, fiind înregistrate două voturi "împotrivă" şi şase abţineri.

Întrebat ce i se reproşează lui Radu Stroe, Scutaru a răspuns: "Faptul că în momentul în care tot partidul este angrenat, de la ultimul membru până la preşedintele partidului, până la ultimul parlamentar, într-o bătălie pe viaţă şi pe moarte, cea mai importantă bătălie a partidului, un vicepreşedinte al partidului, fost demnitar - şi nu orice demnitar, Radu Stroe a primit ultima demnitate cea de ministru de Interne - practic prin atitudinea sa aruncă în aer şi îşi bate joc de munca tuturor acestor oameni".

"Semnalul ar fi mult mai prost dacă membrii PNL, precum Radu Stroe, ar continua să torpileze acest proiect al PNL şi această luptă. Practic, cu domnul Stroe şi pe de altă parte domnul Ponta suntem ca în acel banc cu pionierul: PNL nu doreşte să treacă strada, dar dânşii cu forţa doresc să-l treacă. (...) Cred că mai uşor s-ar reface URSS decât s-ar reface USL şi lucrul ăsta ar trebui să-l înţeleagă şi Victor Ponta şi Ilie Sârbu şi cei din jurul lui şi cei câţiva colegi care mai speră că vor redeveni miniştri din nou în Guvernul Ponta. Nu, PNL se va întoarce la guvernare cu fruntea sus, cu un cabinet condus de Klaus Iohannis şi după ce Crin Antonescu va câştiga Preşedinţia României", a mai spus Scutaru.

Liderul deputaţilor PNL a mai spus că la ultima moţiune simplă dezbătută la Parlament şi prima a PNL de când a trecut în opoziţie, Radu Stroe a fost singurul liberal care s-a exprimat împotriva moţiunii susţinute de colegii săi.

Stroe, prezent la şedinţa de grup PNL, unde mai mulţi colegi îi cer demisia din partid – surse

Vicepreşedintele PNL Radu Stroe participă la şedinţa de grup a deputaţilor liberali, unde mai mulţi colegi îi solicită demisia din partid ca urmare a declaraţiilor şi poziţionării acestuia din ultima perioadă, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse participante la reuniune.

Mai mulţi deputaţi ai PNL i-au cerut lui Stroe demisia din calitatea de membru al PNL, după ce vicepreşedintele PNL a vut mai multe declaraţii considerate contrare poziţiei PNL. De asemenea, lui Stroe i s-a reproşat faptul că la mai multe dintre voturile din plenul Parlamentului şi al Camerei Deputaţilor s-a exprimat în mod contrar liniei convenite la nivelul grupului PNL.

Radu Stroe participă la şedinţa de grup a deputaţilor PNL, iar sursele citate au precizat că acesta le-ar fi replicat colegilor nemulţumiţi că nu-şi va prezenta demisia din partid.

Totodată, în cadrul reuniunii se discută despre posibilitatea unei propuneri de excludere, ori suspendare din partid pentru 6 luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici