Se aprinde lupta după demisia lui Dacian Cioloş. Un apropiat de-a lui Emmanuel Macron vrea să preia conducerea Renew Europe

  • Europarlamentarul francez Stéphane Séjourné, consilier apropiat al preşedintelui Emmanuel Macron, a declarat miercuri că va concura pentru a conduce Renew Europe, al treilea grup ca mărime din Parlamentul European.
  • Séjourné este al doilea politician care a anunţat că vizează poziţia lasată vacantă de Dacian Cioloş, după ce europarlamentarul olandez Sophie in ‘t Veld a anunţat că va candida.
  • Cursa pentru funcţie nu este lipsită de conflicte. O parte din europarlamentari critică influenţa pe care preşedintele francez o are asupra grupui şi spun că acesta va folosi noile alegeri pentru a pune în funcţia de preşedinte un candidat favorabil agendei Palatului Élysée.
39430 afișări
Imaginea articolului Se aprinde lupta după demisia lui Dacian Cioloş. Un apropiat de-a lui Emmanuel Macron vrea să preia conducerea Renew Europe

Se aprinde lupta după demisia lui Dacian Cioloş. Un apropriat a lui Emmanuel Macron vrea să preia conducerea Renew Europe

Europarlamentarul francez Stéphane Séjourné, consilier apropiat al preşedintelui Emmanuel Macron, a declarat miercuri că va concura pentru a conduce Renew Europe, al treilea grup ca mărime din Parlamentul European.

„Tocmai am anunţat colegii mei că candidez pentru preşedinţia RenewEurope”, a scris pe Twitter Séjourné.

Renew Europe caută un nou lider după ce Dacian Cioloş a renunţat la funcţia de preşedinte al grupului după ce a câştigat alegerile din USR PLUS.

„Respectarea diversităţii noastre şi punerea în aplicare a ambiţiei noastre sunt obiectivele mele. Unitatea noastră este forţa noastră ”, a scris Séjourné pe ​​Twitter. „Toată energia şi determinarea mea vor servi familiei noastre centriste şi liberale, astfel încât să putem reînnoi Europa!”

Succesorul lui Cioloş va fi ales pe 19 octombrie, a declarat pentru publicaţia POLITICO un purtător de cuvânt al grupului.

Fost membru al partidului socialist din Franţa, Séjourné a fost un susţinător timpuriu al noului partid politic al lui Macron, La Républic En Marche. Ulterior a devenit consilier politic al lui Macron şi a condus campania partidului pentru alegerile europene din 2019. De la aderarea la Parlament, Séjourné a fost membru al comisiei pentru afaceri juridice şi a comisiei speciale pentru inteligenţă artificială.

O parte din europarlamentari critică influenţa pe care preşedintele francez o are asupra grupui şi spun că acesta va folosi noile alegeri pentru a pune în funcţia de preşedinte un candidat favorabil agendei Palatului Élysée.

Renew Europe a fost creat în urmă cu doi ani în urma unei fuziuni a vechiului grup liberal ALDE cu noua delegaţie „Renew” - făcând delegaţia franceză cea mai mare din cadrul grupului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici