Sedinţa Camerei Deputaţilor, marcată de controverse: PNL a cerut abrogarea OUG, PMP sancţionarea USR

Deputaţii au adoptat, vineri, proiectul pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal- bugetar pe anul 2017, şedinţa nefiind lipsită de confruntări, dar pe alt subiect, Raluca Turcan cerând aborogarea OUG privind Codul Penal, iar Corneliu Bichineţ (PMP) sancţionarea USR.

6932 afișări
Imaginea articolului Sedinţa Camerei Deputaţilor, marcată de controverse: PNL a cerut abrogarea OUG, PMP sancţionarea USR

Sedinţa Camerei Deputaţilor, marcată de controverse: PNL a cerut abrogarea OUG, PMP sancţionarea USR

Parlamentul a adoptat, vineri, proiectul pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal- bugetar pe anul 2017, şedinţa nefiind lipsită de conftruntări, Raluca Turcan cerând aborogarea OUG privind Codul Penal, iar Corneliu Bichineţ (PMP) sancţionarea USR.

Proiectul de Lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal- bugetar pe anul 2017 a cărui aprobare era neceasă pentru dezbaterea legii bugetului de stat a fost aprobat de Camera Deputaţilor, forul decizional.

"Plafoanele nominale ale cheltuielilor totale şi ale cheltuielilor de personal, precum şi plafoanele nominale ale soldurilor bugetului general consolidat, bugetului de stat, bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetelor fondurilor speciale şi ale altor bugete componente ale bugetului general cosolidat, pentru anul 2017, s-au stabilit prin derogare de la prevederile Legii responsabilităţii fiscal-bugetare nr.69/2010", potrivit raportului Comisiei de buget finanţe şi bănci, susţinut în plen.

PNL a declarat că nu va vota proiectul de lege, afirmând că nu respectă angajamentele internaţionale asumate de România.

Preşedintele interimar al PNL Raluca Turcan le-a cerut deputaţilor să adopte în regim de urgenţă legea privind abrogarea prevederilor OUG care modifică prevederile Codului Penal, dezincriminând abuzul în serviciu şi neglijenţa în serviciu.

"Dragi colegi de la PSD şi ALDE. Legea trebuie să fie reperul societăţii noastre, România trebuie să fie pusă mai presus de un om. Sunt şapte zile până la intrarea în vigoare a OUG otrăvite. Plenul este suveran. V-am pus la dispoziţie instrumentul legal de abrogare a ordonanţelor de urgenţă. Vă rog să convocaţi de urgenţă Parlamentul şi să dezbatem legea pentru abrogarea ordonanţelor de urgenţă", a spus Turcan.

Deputatul PMP Corneliu Bichineţ a cerut sancţionarea deputaţilor USR care au protestat în plen, cerând să le fie tăiată diurna pentru cazare.

Bichineţ a mai spus că sala de plen s-a transformat în hotel, afirmând că "este nevoie de deodorant pentru că începe să miroasă Chichirău".

Deputatul USR Cosette Chichirău se numără printre protestatarii USR care au susţinut că nu vor părăsi sala de plen până când OUG privind modificarea Codului Penal nu va fi abrogată.

Mai mulţi deputaţi USR au petrecut şi noaptea de joi spre vineri în plen.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici