Şedinţă cu scântei pentru adoptarea bugetului Capitalei. Bădulescu: „Ce, vrei să fiu tăntălău ca dumneata?!”

  • Dispută în şedinţa CGMB în care urmează să fie votat bugetul Capitalei.
  • Fostul viceprimar general Aurelian Bădulescu (PSD) i-a adresat mai multe replici ironice preşedintelui de şedinţă, liberalul Sorin Purcărea.
  • Bădulescu: „Aşa sunt eu, mai efervescent ... Ce, vrei să fiu tăntălău ca dumneata?!”.
1349 afișări
Imaginea articolului Şedinţă cu scântei pentru adoptarea bugetului Capitalei. Bădulescu: „Ce, vrei să fiu tăntălău ca dumneata?!”

Şedinţă cu scântei pentru adoptarea bugetului Capitalei. Bădulescu: „Ce, vrei să fiu tăntălău ca dumneata?!”

UPDATE: Bugetul Capitalei, adoptat în şedinţa CGMB

„Nu ştiu cât înţelegeţi dumneavoastră, ce se întâmplă în jurul dumneavoastră. Vă rog să nu mai interveniţi în discuţiile dintre mine şi primar. Reprezint un grup politic, am capacitatea de a mă lămuri înainte de a vota ... Nu intervii dumneata ... Ca să ce? Eu am o hotărâre de consiliu pe care am adoptat-o şi în interiorul bugetului dvs. modificaţi de la 500 la 250 de lei. Ia uimeşte-mă dumneata cu vreo logică. Lasă-l pe primar, că nu ştie, că dumneata eşti deştept”, spune în şedinţa CGMB Aurelian Bădulescu (PSD).

La remarca preşedintelui de şedinţă, Silviu Purcărea (PNL), că scopul său nu este să-i lămurească pe cei prezenţi, ironiile lui Bădulescu au continuat.

„Nu mai face pe deşteptul cu păr alb. (...) Nu-mi mai zice mie că m-am liniştit sau nu. Dacă-ţi iau asta din repertoar altceva mai ştii? Răspunde-mi punctual. Aşa sunt eu, mai efervescent ... Ce, vrei să fiu tăntălău ca dumneata?!”, a adăugat Bădulescu.

Silviu Purcărea a cerut staff-ului tehnic să îi taie microfonul social-democratului.

CITEŞTE AICI: Bugetul Capitalei, redus cu 1 miliard. Şedinţa extraordinară a CGMB, convocată după acordul USR-PLUS cu primarul general

Disputa a pornit de la faptul că primarul general, Nicuşor Dan, a anunţat înjumătăţirea indemnizaţiei pentru persoanele adulte cu handicap.

„Hotărârea de Consiliu General care stabileşte care e cuantumul indemnizaţiei pentru persoanele adulte cu handicap este în vigoare. Noi astăzi votăm bugetul. Dacă la un moment dat vor fi bani la buget şi se va reveni axupra aocării financiare o să avem şi hotărârea o să avem şi alocarea financiară”, a afirmat Nicuşor Dan.

El a precizat că în proiectul de buget indemnizaţia pntru persoanele adulte cu handicap este de 250 de lei, faţă de 500 de lei, cât este în hotărârea aprobată de CGMB.

Discuţiile au loc în timpul şedinţei în care trebuie să fie aprobat proiectul de buget al Capitalei.

„Este un demers început încă din luna ianuarie, demers dificil pentru că am plecat cu o situaţie financiară extrem, extrem de dificilă. Pentru că Primăria Capitalei nu a fost pusă pe nişte baze economice ani de zile. A fost un întreg efort pentru care vreau să mulţumesc colegilor din majoritate, pentru a ajunge la un buget rezonabil azi. Este un buget al curăţeniei, din care scoatem cheltuielile inutile, un buget al responsabilităţii, pentru că vrem să recâştigăm încrederea partenerilor noştri. Nu poţi face mari lucrări de investiţii când tu nu plăteşti oameni care ţi-au făcut lucrări încă din primăvara anului 2019. Deci este un mesaj de seriozitate către întreg mediul de afaceri şi financiar: Primăria Capitalei se va ţine de cuvânt din acest moment, va plăti tot ce a consumat şi va plăti în termen”, a spus, la începutul şedinţei, primarul general.

El a precizat că vor fi alocate fonduri pentru investiţii în termoficare şi în infrastructură.

„Terminăm Prelungirea Ghencea, pasajul Doamna Ghica, parcarea de la Pantelimon, facem semaforizare inteligentă în ritm alert – şi deschidem acele restanţe care au rămas pe mediu: Registrul spaţiilor verzi şi un nou Plan de calitate a aerului, pentru a putea să adresăm frontal problemele de mediu pe care le avem. Pe scurt, este un buget al curăţeniei care deschide calea acelor investiţii serioase care să rezolve problemele importante ale vieţii bucureştenilor”, conchide Nicuşor Dan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici