Şedinţă la Senat: PSD nu a mai cerut înlocuirea lui Geoană. O decizie a PSD e aşteptată luni, la BPN

Şedinţa Senatului a început, miercuri, fără ca reprezentanţii PSD să mai susţină introducerea pe ordinea de zi a cererii de înlocuire a preşedintelui acestei Camere, Mircea Geoană.

212 afișări
Imaginea articolului Şedinţă la Senat: PSD nu a mai cerut înlocuirea lui Geoană. O decizie a PSD e aşteptată luni, la BPN

Şedinţă la Senat: PSD nu a mai cerut înlocuirea lui Geoană. O decizie a PSD e aşteptată luni, la BPN (Imagine: Bogdan maran/Mediafax Foto)

Înainte de începerea şedinţei de plen, senatorul PSD Ioan Chelaru, vicepreşedinte al Senatului, a declarat că grupul parlamentar din care face parte nu a depus nicio cerere în acest sens la Biroul permanent.

"Deocamdată nu este înscrisă nicăieri procedura de înlocuire a domnului Mircea Geoană", le-a răspuns el jurnaliştilor, întrebat dacă PSD a depus solicitarea în scris la conducerea Senatului.

"Urmează să se ia o decizie politică din acest punct de vedere. Eu cred că procedura va continua, dar Biroul Politic (BPN - n.r.) de luni al partidului va stabili exact cum se procedează. Eu cred că procedura trebuia dusă până la capăt", a menţionat senatorul social-democrat.

El a arătat că situaţia va fi analizată săptămâna viitoare şi se va lua o decizie în raport de poziţia pe care Comisia de integritate a partidului o va avea faţă de refuzul lui Mircea Geoană de a se conforma unei hotărâri a Biroului Permanent Naţional al PSD.

Chestionat dacă, în opinia sa, Geoană mai are ce să caute în partid, Ioan Chelaru a răspuns: "Nu fac comentarii vizavi de Mircea Geoană".

"Decizia este politică", a mai spus el când a fost întrebat cum trebuie să fie continuat acest demers.

La începutul şedinţei, alarma din sala de plen s-a declanşat, fapt care l-a făcut pe Mircea Geoană să glumească pe seama propunerii de înlocuire a sa din funcţia de preşedinte al Senatului.

"Cred că o să se revoce tot Senatul. Să verificaţi dacă sunt elemente care să provoace declanşarea unei alarme reale", a cerut Geoană.

BPN al PSD a decis, luni, înlocuirea lui Mircea Geoană în funcţia de preşedinte al Senatului cu Titus Corlăţean. Imediat după şedinţa BPN în care decizia a fost luată, în absenţa lui Geoană şi cu doar un vot împotrivă, Victor Ponta a mers la grupul PSD din Senat. La reuniunea grupului, la care a fost prezent şi Geoană, decizia a fost din nou supusă la vot, fiind înregistrate cinci abţineri şi niciun vot împotrivă.

După şedinţa grupului, Mircea Geoană a declarat că decizia este "pripită şi nejustificată", că aceasta face rău partidului şi este determinată de "interese meschine". Geoană a apreciat că decizia conducerii PSD reprezintă "o greşeală strategică", pentru că aceasta va duce la pierderea de către social-democraţi a poziţiei de preşedinte al Senatului. El a adăugat că, de fapt, "va fi oferită pe tavă" această funcţie puterii.

Ion Iliescu şi Adrian Năstase au anunţat, marţi la prânz, că PSD nu va mai solicita revocarea lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului, întrucât partidul riscă să piardă şefia Senatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici