Şedinţa PSD despre Congres | Dăncilă: Nu îl judec pe Dragnea, dar trebuie schimbat modul de lucru. Să fie conducere colectivă/ Firea anunţă că nu va candida/ Buzatu: Nu vreau să îmi exprim susţinerea faţă de nimeni/ Premierul primeşte suportul Organizaţiei de femei LIVE TEXT

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a reiterat, luni, ideea potrivit căreia nu va participa la Congresul PSD de pe 29 iunie şi nu va candida pentru nicio funcţie în partid, precizând că în perioada respectivă are programată operaţia. Edilul a ţinut că sublinieze că nu îi e frică de competiţie. Biroul Permanent Naţional al PSD s-a reunit, luni, la sediul din Kiseleff. Social-democraţii au discutat despre pregătirea Congresului extraordinar şi noile propuneri de vicepremieri, Eugen Teodorovici şi Ştefan Radu Oprea fiind printre variante au spus surse din partid pentru MEDIAFAX.

2819 afișări
Imaginea articolului Şedinţa PSD despre Congres | Dăncilă: Nu îl judec pe Dragnea, dar trebuie schimbat modul de lucru. Să fie conducere colectivă/ Firea anunţă că nu va candida/ Buzatu: Nu vreau să îmi exprim susţinerea faţă de nimeni/ Premierul primeşte suportul Organizaţiei de femei LIVE TEXT

Şedinţă la PSD, pregătiri de Congres. Gabriela Firea anunţă că nu va candida: Nu mă tem de competiţie/ Dumitru Buzatu: Nu vreau să îmi exprim susţinerea faţă de nimeni/ Premierul primeşte suportul Organizaţiei de femei

UPDATE 14.00 Dăncilă, la finalul şedinţei: Nu îl judec pe Dragnea, dar trebuie schimbat modul de lucru. Să fie conducere colectivă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că nu vrea să facă o evaluare a conducerii lui Liviu Dragnea, dar viitorul preşedinte trebuie să fie unul deschis, care să ia deciziile împreună cu colegii din partid şi nu unul care să decidă singur.

"Am înfiinţat un grup de lucru pentru programul politic şi unul care presupune o legătură dintre Consiliul Naţional şi Guvern, legat de programul de guvernare. Nu am vorbit despre candidaturi la şefia partidului, dar sper să avem mai mulţi candidaţi pentru că nu e bine să avem un candidat unic şi cei care vor să candideze să facă acest lucru. Să fie un om echilibrat, să adune în jurul lui, să aibă răbdare să îşi asculte colegii, să se consulte cu forurile statutare din partid, decizia nu trebuie să o ia preşedintele, pentru că decizia, dacă e bună toţi să se bucure de acest lcuru, dacă nu, toţi să îşi asume", a declarat Viorica Dăncilă.

Tot legat de conducerea partidului, Dăncilă spune că trebuie să fie una colectivă.

"Un preşedinte PSD trebuie să fie pro-european, ataşat valorilor europene. Un preşedinte PSD trebuie să fie un om care să genereze un val de credibilitate, în primul rând între colegi.să fie hotărât, să nu se sperie la primul obstacol".

Întrebată dacă aceste criterii invocate nu vin în opoziţie cu tot ce a reprezentat Liviu Dragnea la conducerea partidului, Dăncilă a declarat: "Nu aş vrea să îl judec pe Dragnea, dar să schimb modul de lucru, decizia nu trebuie luată de un om. Să avem răbdarea să îi ascultăm pe toţi".

UPDATE 13.10 Rovana Plumb, despre Organizaţia de femei a PSD: Cu siguranţă va vota pentru doamna Viorica Dăncilă

Rovana Plumb a declarat, luni, la ieşirea de la Biroul Permanent Naţional, că, în eventualitatea în care premierul Viorica Dăncilă va candida pentru funcţia de preşedinte a PSD, Organizaţia de femei o va vota „cu siguranţă”.

„Am avut o întâlnire a colegelor parlamentari, deputate şi senatoare împreună cu doamna Viorica Dăncilă, şi Prim-Ministru, pentru a discuta despre modul în care vom acţiona politic în perioada următoare, respectiv mesajul de unitate şi solidaritate pentru că avem nevoie de stabilitate pentru continuarea guvernării aşa cum s-a decis în Comitetul Executiv Naţional.”, a declarat Rovana Plumb.

Rovana Plumb a adăugat că în perioada următoare va avea o reuniunie a organizaţiei de femei a PSD, pentru sabilirea calendarului de acţiuni până la Congresul din 29 iunie.

„De asemenea vom avea în perioada următoare o reuniune a Comitetului Executiv al organizaţiei de femei – perioada următoare însemnând săptămâna viitoare dată care va fi anunţată public pentru a stabili calendarul de acţiuni până la Congres, în funcţie de deciziile care se vor lua astâzi în Biroul Politic Permanent privind delegaţiile, un număr mai mare de delegate la Congres în conformitate cu prevederile statutare dar şi a faptului că organizaţia de femei reprezintă 45% din numărul total de colege şi colegi pe care îl reprezintă PSD.”, a adăugat aceasta.

Întrebată dacă reprezentarea femeilor o va ajuta pe Premierul Viorica Dăncilă, Rovana Plumb a răspuns: „Dacă doamna Viorica Dăncilă va candida la funcţia de preşedinte al PSD cu siguranţă Organizaţia de femei pe care o cunoaşteţi, întotdeauna unită şi solidarăm, cu siguranţă va vota pentru doamna Viorica Dăncilă”.

Aceasta a făcut un portret al viitorului preşedinte al partidului, adăugând că Viorica Dăncilă „va face faţă” în eventualitatea în care va fi aleasă.

„Noul preşedinte al PSD trebuie să fie o persoană puternică, o persoană fermă, o persoană care să ştie clar care sunt paşii următori pentru Partidul Social Democrat, partid format din noi, toţi membrii, care am înţeles, votul dat pe 26 mai, se analizează în continuare şi eu sunt convinsă că doamna Viorica Dăncilă va putea face faţă”.

Biroul Permanent Naţional al PSD s-a reunit, luni, la sediul din Kiseleff. Social-democraţii urmează să discute despre pregătirea Congresului extraordinar şi noile propuneri de vicepremieri

UPDATE 12.11 Ecaterina Andronescu, după şedinţa BPN PSD: Am vorbit despre moţiunea de cenzură

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, luni, după participarea sa la BPN PSD, că a vorbit despre moţiunea de cenzură ce va fi depusă de Opoziţie la adresa Guvernului. Anterior, premierul Viorica Dăncilă a discutat cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu despre acest subiect.

"În principal am vorbit despre ce ar trebui să facem, să strângem rândurile şi să ieşim din această stare de încrâncenare după alegeri. Am vorbit şi despre moţiune", a spus Ecaterina Andronescu la ieşirea din sediul PSD din Bulevardul Kiselleff.

Întrebată dacă va candida pentru o funcţie în PSD la congresul organizat de partid pentru alegerea conducerii la sfârşitul lunii iunie, aceasta a răspuns: "O să mă gândesc".

Preşedintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, a discutat, luni dimineaţă, cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, despre moţiunea de cenzură care va fi depusă în curând de către partidele de Opoziţie, au declarat pentru MEDIAFAX surse politice. Discuţiile au avut loc în biroul liderului ALDE din Parlament.

Partidele de Opoziţie au anunţat că vor depune o moţiune de cenzură la adresa Guvernului. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că textul moţiunii este aproape gata şi că se poartă negocieri cu toate partidele parlamentare. În acest context, Kelemen Hunor a anunţat că UDMR va vota moţiunea de cenzură.

UPDATE ora 11.50 Buzatu: Nu vreau să îmi exprim susţinerea faţă de nimeni. Aştept să văd cine candidează

Dumitru Buzatu, lider al PSD Vaslui, a declarat, luni, înaintea şedinţei BPN PSD, că nu vrea să-şi exprime susţinerea faţă de nimeni din partid, precizând că aşteaptă să vadă cine va candida pentru funcţia de preşedinte al Partidului Social Democrat.

"Nu pot să vă spun. Deocamdată nu m-am gândit în acest week-end la criterii. Probabil că cei care vor pregăti Congresul vor găsi şi o listă de criterii, procedurile, modurile în care se va desfăşura Congresul şi alegerea preşedintelui. În fruntea PSD poate să fie oricare dintre cei care îşi doresc să candideze şi să îşi asume funcţia de preşedinte", a declarat Dumitru Buzatu, lider al PSD Vaslui, înaintea şedinţei BPN PSD.

Întrebat dacă o susţine pe Viorica Dăncilă în fruntea PSD, acesta a replicat: "Nu aş vrea să mai repet o glumă arhicunoscută. Nu vreau să îmi exprim susţinerea faţă de nimeni pentru că aştept şi eu să văd care sunt aceia care vor să candideze pentru funcţia de preşedinte. Dacă ar fi să deconteze (cel care va câştiga funcţia de preşedinte PSD , pentru eşecul de la europarlamentare -n.r.) înseamnă că după ce va câştiga alegerile să îşi dea demisia probabil din funcţia de preşedinte. Avem un moment de analiză care va fi ulterior acestor frământări şi vom vedea care sunt concluziile care au generat acest rezultat şi vom vedea ce trebuie să facem".

Şedinţă la PSD, pregătiri de Congres. Gabriela Firea anunţă că nu va candida: Nu mă tem de competiţie/ Primarul General, despre cine se califică pentru alegerile prezidenţiale din partea PSD

"Am motiv să-mi reprogramez operaţia? Am înţeles că nu există niciun motiv. Dar nu vor fi scoase la concurs, ca să mă exprim ca la multinaţionale, decâtpoziţia de preşedinte, preşedinte executiv şi secretar, cele care care sunt interimar, nu cele de vicepreşedinţi. Nu (voi candida- n.r.). Repet, nu pot să particip la Congres pentru că exact în acea perioadă eu am programată acea intervenţie chirurgicală. orice se poate reprograma că doar nu mă oprerez în străinătate la un profesor mare care nu mă operează decât în ziua şi ora de ..Mă operez în România, la Spitalul Cantacuzino, cu aceiaşi medici extraordinari, cu care am fost şi în operaţia anterioară", a declarat Gabriela Firea, înaintea şedinţei BPN PSD.

Edilul a precizat că nu îi e frică de competiţie în partid, lăsând să se înţeleagă că nu-şi doreşte o funcţie de vicepreşedinte.

"Nu mă tem de competiţie, dar trebuie să-ţi doreşti foarte mult un anumit lucru. Sunt mai multe aspecte pe care nu pot să le spun în faţa dumneavoastră, ele trebuie spuse în partid şi acolo să rămână", a mai spus Firea.

PSD va organiza şedinţa Congresului pe 29 iunie.

Firea, despre prezidenţiabilul PSD: E mai normal ca partidul să îşi măsoare liderii

Gabriela Firea a declarat luni, cu privire la prezidenţiabilul PSD, că formaţiunea are suficienţi lideri care pot reprezenta cetăţenii şi că este normală o analiză în care să propună partidul persoanele care vor fi testate, nu să se autopropună politicienii.

"Nu mi s-a propus. Deocamdată am fost anunţaţi că se va realiza o largă cercetare ştiinţifică în ţară pentru a arăta ce a determinat scăderea la jumătate a procentului la alegerile europarlamentare şi apoi principalii lideri ai artidului să fie testaţi. Despre mine nu am cerut niciodată nimic.", a declarat Gabriela Firfea, înainte de şedinţa PSD de luni.

"Mi se pare un disconfort pe colegi să se autopropună. E mai normal ca partidul să îşi măsoare liderii .Cum să spui: dragi colegi, vă rog să mă introduceţi în sondaj", a mai spus Firea..

Întrebată dacă ar trebui să fie un candidat din exteriorul formaţiunii, Firea a afirmat: "Cred că PSD are în acest moment câţiva lideri care pot să îi reprezinte pe români cu cinste".

Firea: Dăncilă nu a fost lăsată să se implice în realizarea legii bugetului de stat

Primarul general al Capitaşei, Gabriela Firea, a declarat, luni, înaintea şedinţei BPN PSD, că premierul Viorica Dăncilă le-a spus vineri în şedinţa Comitetului Executiv, că nu a fost lăsată să se implice în realizarea legii bugetului de stat, precizând că "altcineva a făcut bugetul, politic".

Edilul a dat vina pe Guvernul Viorica Dăncilă, condus de facto de Liviu Dragnea, spune Gabriela Firea, pentru riscul de faliment iminent în care se află acum Primăria Capitalei şi cele de sector.

"Guvernul României, cel care a fost condus de facto de către fostul preşedinte al partidului, este vinovat. Nu doar pentru situaţia de la Primăria Capitalei, ci şi pentru situaţia de la sectoare, pentru că lor le-au dat mulţi bani, dar doar pe hârtie, nu au mai ajuns acei bani. Eu le-am spus şi colegilor mei, dacă erau solidari cu mine, probabil şi nu mă lăsau singură anul trecut în faţa fostului preşedinte al PSD, să ne calce în picioare, probabil că situaţia se îmbunătăţea. La fel şi în ţară, am înţeles că va fi o întâlnire a Asociaţiei Municipiilor din România cu doamna premier şi cu domnul ministru de Finanţe pentru a elucida situaţia, pentru că în buget lucrurile arată roz, dar, în fapt, lucrurile sunt dezastruoase şi repet, nu doar pentru noi, să nu se mai agite adversarii noştri pentru că ne vom repoziţiona şi vom ieşi cu siguranţă din această situaţie dificilă", a declarat Gabriela Firea.

Primarul general al Capitalei a relatat că, vineri, în şedinţa Comitetului Executiv a partidului, preşedintele interimar PSD Viorica Dăncilă le-a spus că nu a fost lăsată se se implice în realizarea legii bugetului de stat, banii fiind repartizaţi politic.

"Doamna premier ne-a spus şi vineri, în Comitetul Executiv, când şi colegul meu Daniel Băluţă şi eu am ridicat încă o dată problema situaţiei dificile din punct de vedere financiar, pentru că nu se respectă practic legea bugetului, ni s-a alocat o sumă mică, dar nici măcar acea sumă mică nu este transferată de la Finanţe la Primăria Capitalei. Singurul venit al Primăriei Capitalşei este această repartiţie din impozitul pe venit de la Ministerul de Finanţe şi sunt banii bucureştenilor şi ei trebuie să fie transferaţi pentru bucureşteni la Primăria Capitalei şi la cele de sector. Doamna premier ne-a spus că nu a fost lăsată să se implice în realizarea legii bugetului de stat pentru că lucrurile ar fi arătat altfel. Ştiţi bine care a fost atunci situaţia, a spus că nu a fost lăsată şi că altcineva a făcut bugetul, politic", a mai spus Gabriela Firea.

Edilul a precizat că săptămâna aceasta va avea loc o întâlnire a primarilor de municipii cu ministrul de Finanţe şi cu premierul Viorica Dăncilă.

"Acum a promis că se va implica (Viorica Dăncilă -n.r.) astfel încât măcar ce este prevăzut în legea bugetului, aşa puţin cât e, dar măcar acel puţin măcar să vină în mod sistematic şi regulat şi să vă spun şi de ce, pentru că degeaba ar putea să vină la un moment dat pe sistemul regularizării sumele în decembrie pentru că noi nu mai putem să plătim nimic la acel moment", a conchis Firea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici