Şeful AEP: Lista suplimentară de vot pentru românii din străinătate va fi generată electronic

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, a declarat, vineri, că votul în străinătate nu va mai fi pe liste suplimentare consemnate cu pixul, ci vor fi consemnate electronic, prin Sistemul Informatic de Monitorizare a Prezenţei la Vot (SIMPV).

88 afișări
Imaginea articolului Şeful AEP: Lista suplimentară de vot pentru românii din străinătate va fi generată electronic

Şeful AEP: Lista suplimentară de vot pentru românii din străinătate va fi generată electronic

Toni Greblă, preşdintele AEP a declarat, după şedinţa extraordionară a Guvernului, că reprezintă un element de noutate modul în care se va desfăşura votul în străinătate pentru românii din Diaspora.

Astfel, potrivit lui Greblă, listele suplimentare care erau consemnate cu pixul sunt de acum consemnate electronic, prin Sistemul Informatic de Monitorizare a Prezentei la Vot şi de Prevenire a Votului Ilegal (SIMPV).

„S-a renunţat la ideea acelor liste suplimentare care erau consemnate cu pixul şi semnătura celui care vota, acum folosim SIMPV, o aplicaţie. Lista suplimentară pentru cetăţenii români rezidenţi în străinătate se generează electronic şi se câştigă şi timp, şi acurateţe, pentru ca un cetăţean care a votat o dată în străinătate să nu poate să mai voteze în altă secţie din ţară sau din străinătate”, a declarat Toni Greblă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici