Şeful PMP spune care a fost „singurul om politic care a avut curajul să-i aşeze pe securişti unde le este locul”

Liderul PMP, Eugen Tomac, susţine că Traian Băsescu a fost singurul om politic care ”a avut curajul să-i aşeze pe securişti şi torţionari acolo unde le este locul în istorie”, în contextul în care Dacian Cioloş a fost acuzat că a colaborat cu lucrători ai fostei Securităţi pentru înfiinţarea PLUS.

2198 afișări
Imaginea articolului Şeful PMP spune care a fost „singurul om politic care a avut curajul să-i aşeze pe securişti unde le este locul”

Şeful PMP spune care a fost „singurul om politic care a avut curajul să-i aşeze pe securişti unde le este locul”

„Adevărul este că un singur om politic a avut curajul să-i aşeze pe securişti şi torţionari acolo unde le este locul în istorie. Preşedintele Băsescu este cel care a condamnat comunismul şi l-a declarat regim criminal, instalat şi menţinut prin teroare. Toţi cei care au slujit sistemul de opresiune sunt vinovaţi pentru ceea ce s-a întâmplat rău în România până la căderea comunismului. Traian Băsescu este singurul politician care, în mod cinstit, a vrut să scoată societatea românească de sub influenţa ascunsă a foştilor servitori ai regimului criminal”, a scris pe Facebook deputatul Eugen Tomac.

Preşedintele PMP a transmis că electoratul anti-PSD urmăreşte „ce opinii mai apar despre politicienii vechi care pozează în politicieni noi, despre securiştii buni şi cei răi”, în timp ce „guvernul de marionete lucrează din greu la albirea lui Dragnea”.

Deputatul susţine că subiectul comunismului a fost abandonat, iar proiectele legislative pe acre le-a iniţiat în acest sens au fost respinse.

„Am abandonat prea uşor acest subiect şi nu s-a făcut dreptate pentru perioada cea mai neagră din istoria noastră recentă, când oamenii au fost omorâţi cu brutalitate doar pentru că gândeau altfel decât cei care au confiscat statul. Am depus de două ori o lege pentru înfiinţarea, la Bucureşti, a unui muzeu al victimelor regimului comunist, dar iniţiativa mea a fost respinsă în bloc de toate partidele politice. Aceasta este o dovadă de necontestat că slujitorii respectivului regim au rămas cuplaţi la agenda publică şi că societatea românească nu este încă pregătită să-i omagieze, aşa cum se cuvine, pe cei care şi-au susţinut, cu preţul vieţii, convingerile care nu urmăreau linia dictată de Partidul Comunist Român”, a adăugat Tomac.

Declaraţiile preşedintelui PMP sunt făcute în contextul în care fostul premier tehnocrat, Dacian Cioloş, a fost acuzat că a colaborat cu lucrători ai fostei Securităţi. Istoricul Marius Oprea a spus că „eminenţa cenuşie” din spatele PLUS, unul din fondatorii partidului, este fiul unui anchetator al Securităţii.

Dacian Cioloş a spus, într-un interviu, că se poate demonstra că oricine a avut cel puţin o legătură cu Securitatea. Totodată, fostul premier a recunoscut că sora sa lucrează la Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă, fosta unitate "Doi şi-un sfert" din Ministerul de Interne.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici