Senator PDL: Am cerut explicaţii Partidului Popular spaniol privind broşurile de la Badalona

Senatorul PDL Viorel Badea a declarat, luni, pentru MEDIAFAX că a cerut explicaţii din partea Partidului Popular spaniol după ce un membru al acestei formaţiuni a împărţit broşuri cu mesajul "Nu vrem români".

26 afișări
Imaginea articolului Senator PDL: Am cerut explicaţii Partidului Popular spaniol privind broşurile de la Badalona

Senator PDL: Am cerut explicaţii Partidului Popular spaniol privind broşurile de la Badalona (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este campanie electorală în Badalona. Cel care este responsabil de apariţia broşurilor, Xavier Garcia Albiol, este în campanie pentru primăria oraşului Badalona. Eu, în calitate de coordonator al protocolului de colaborare între PDL şi PP, am cerut explicaţii conducerii popularilor spanioli iar aceştia s-au declarat şocaţi", a spus Badea.

El a adăugat că în mod regretabil "apar politicieni debusolaţi care fac campanie cu tot felul de teme, inclusiv cu teme interzise".

"În acest moment este o şedinţă la nivelul conducerii PP unde se va decide să se aplice sancţiuni iar broşurile vor fi retrase", a mai spus Badea.

Partidul Popular spaniol (PP) a generat polemici la Badalona, unde liderul local, Xavier Garcia Albiol, a împărţit pe stradă broşuri cu mesajul "Nu vrem români", a relatat presa spaniolă în ediţie electronică, adăugând că liderii PP s-au delimitat de acest gest.

Potrivit presei spaniole, broşura prezintă, de asemenea, imaginea a două femei care au capul acoperit de baticuri, alături de mesajul "Cartierul tău este sigur?". În interiorul broşurii, sub un titlu mare "+Securitate" şi logo-ul partidului sunt prezentate mai multe fotografii în care sunt surprinse un accident de maşină, o stradă murdară şi o fotografie a unui balcon în care se văd înghesuiţi şase imigranţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici