Senator PNL: Teodorovici, bichonul Vioricăi, vă bagă la puşcărie dacă nu vă plătiţi taxele/ Reacţia ministrului de Finanţe: Unii nu înţeleg

Florin Cîţu a anunţat că va prezenta, săptămâna viitoare, dovezi despre ilegalităţi care ar fi fost comise de Eugen Teodorovici. Liderul senatorilor PNL îi transmite ministrul de Finanţe că va ajunge lângă Liviu Dragnea, însă nu pentru că nu şi-a plătit taxele către stat.

3195 afişări
Imaginea articolului Senator PNL: Teodorovici, bichonul Vioricăi, vă bagă la puşcărie dacă nu vă plătiţi taxele/ Reacţia ministrului de Finanţe: Unii nu înţeleg

Senator PNL: Teodorovici, bichonul Vioricăi, vă bagă la puşcărie dacă nu va plătiţi taxele/ Reacţia ministrului de Finanţe

„Teodorovici, bichonul Vioricăi, vă bagă la puşcarie dacă nu va plătiţi taxele. El şi gaşca lui din infractori de unde să mai fure dacă voi nu le daţi bani? Teodorovici a făcut proiectul de lege şi pe el s-a exclus. Doar pe voi vă bagă la puşcarie”, a scris Florin Cîţu, duminică, pe Facebook.

Liberalul reaminteşte ce spunea Eugen Teodorovici de dările pe care le are de plătit către stat.

„Despre datoriile lui la buget Orlando ne spune că: «O să plătesc în funcţie de ce pot să plătesc. O să văd dacă pot găsi un împrumut, eventual, să achit partea de penalităti, că să nu crească în continuare. Dacă aveam suma plăteam. Vă daţi seama că nu stăteam să plătesc penalităti aiurea’,...»”, a completat Cîţu.

Senatorul PNL mai spune: „Orlando am o mega surpriză pentru tine. O să ajungi lângă Dragnea dar nu pentru că nu ţi-ai plătit taxele. Altă ilegalitate. Voi prezenta totul într-o conferinţa de presă săptămână viitoare”.

Teodorovici: Propunerea mea vizează un tratament corect şi evitarea abuzului. Unii nu înţeleg

Eugen Teodorovici a declarat că unii nu au capacitatea de a înţelege adoptarea unor decizii în general şi nici pe cele ale PSD. Ministrul de Finanţe a precizat că proiectul său de lege vizează un tratament corect din partea angajatorului faţă de angajat şi evitarea abuzurilor.

„Se pare că măsurile adoptate de PSD îşi ating din nou scopul, având în vedere că una dintre cele mai recente, aceea privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, a stârnit deja, în media, o multitudine de reacţii, chiar dacă multe dintre ele fundamentate pe o insuficientă analiză şi, evident, pe o neînţelegere a textului de lege propus, arătând fie necunoaştere, fie, ceea ce este şi mai grav, rea-voinţă. Nu doresc să intru în niciun fel de polemică, în special cu aceia care au dovedit de atâtea ori, nu doar incapacitatea adoptării unor decizii, ci şi incapacitatea de a le înţelege pe cele luate de PSD”, a scris Eugen Teodorovici, duminică, pe Facebook.

Senatorul PSD a adăugat că propunerea sa legislativă aduce predictibilitate, prin faptul că detaliază obligaţiile de reţinere sau nereţinere, de încasare sau neîncasare a unor impozite şi contribuţii.

„Propunerea mea vizează un tratament corect şi onest din partea angajatorului faţă de angajat, evitarea oricărei forme de abuz şi nicidecum formule de tipul celor suţinute de către contestatarii acestei măsuri. Propunerea aduce un plus de predictibilitate prin detalierea obligaţiilor de reţinere sau nereţinere, de încasare sau neîncasare a unor impozite şi contribuţii, ca fapte ce intră în sfera evaziunii fiscale. Măsurile propuse, nu doar că vizează protejarea bugetului de stat, dar şi a persoanelor angajate cărora li s-au reţinut impozite şi contribuţii cu diferite destinaţii, ce nu sunt în responsabilitatea lor, dar de plata cărora depinde obţinerea ulterioară a unor drepturi; pentru că sunt drepturi ale oamenilor, cum ar fi cel la pensiei sau la asistenţă medicală, care depind de buna credinţă, seriozitatea şi responsabilitatea angajatorului”, a explicat Teodorovici.

Ministrul de Finanţe a mai spus că mereu a fost adeptul unor măsuri care să susţină mediul de afaceri din România şi să protejeze în mod rea angajaţii.

„Am fost şi sunt adeptul măsurilor care susţin mediul de afaceri românesc şi care, totodată, asigură o protecţie reală a angajaţilor. Iar rezultatul dialogului intens este mai mult decât evident, dacă vedem şi vrem să vedem cel puţin măsurile luate şi cerute de mediul de afaceri - modificările la Codul Fiscal şi de Procedură Fiscală, restructurarea financiară, măsura privind capitalul negativ ori introducerea bacşişului pe nota de plată, ca măsură cerută de industria HORECA”, a explicat Eugen Teodorovici.

Acesta vine şi cu o recomandare pentru contestarii proiectului său şi anume să citească cu atenţie propunerea legislativă, pentru a informa corect oamenii.

„Le recomand acelora care din convingere, îndrumaţi sau plătiţi de alţii, promotori ai unor interese contrare celor ale românilor, să parcurgă cu atenţie textul de lege propus şi să informeze corect oamenii, asigurându-i de întreaga disponibilitate a mea şi a colegilor mei pentru a le explica ceea ce nu au înţeles sau nu au vrut să înţeleagă din măsurile propuse”, a conchis Teodorovici.

Taguri:
cîţu,
teodorovici,
taxe

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici