Senator PSD de Iaşi: Bugetul pe 2019 poate fi luat în considerare, doar dacă asigură realizarea A8 şi Spitalul Regional

Forma finală a bugetului pe 2019 poate fi luată în considerare doar dacă asigură realizarea Autostrăzii Iaşi-Paşcani-Târgu Neamţ - Târgu-Mureş, Spitalului Regional, a şoselei de centură şi a sălii polivalente, susţine senatorul PSD de Iaşi Vasile Toma.

490 afișări
Imaginea articolului Senator PSD de Iaşi: Bugetul pe 2019 poate fi luat în considerare, doar dacă asigură realizarea A8 şi Spitalul Regional

Senator PSD de Iaşi: Bugetul pe 2019 poate fi luat în considerare, doar dacă asigură realizarea A8 şi Spitalul Regional

Senatorul PSD de Iaşi Vasile Toma scrie, sâmbătă, pe Facebook, că Iaşul, cu aproape 1 milion de locuitori, este de departe cel mai mare judeţ din România, iar bugetul de stat pe 2019 trebuie să reflecte această importanţă şi să asigure realizarea obiectivelor de dezvoltare prin alocări bugetare, în primul rând, pentru Autostrada Iaşi-Paşcani-Târgu Neamţ - Târgu-Mureş, pentru şoseaua de centura, Spitalul Regional şi Sala Polivalentă.

„Pentru A8, în special, este necesară suma estimată de CNAIR la 37 milioane lei (credite bugetare si credite de angajament) pentru completarea studiilor de fezabilitate (Tg Neamt-Tg Mureş).
De asemenea, sunt necesare credite de angajament care să se transforme, pe parcursul anului, în funcţie de etapele parcurse, în credite bugetare, pentru finalizarea documentaţiilor şi respectiv începerea lucrărilor, în anul 2019, la tronsonul Iaşi-Paşcani-Tg. Neamţ (DN2) pentru realizare SF şi Proiect tehnic la secţiunea Ungheni-Iaşi şi la Podul de la Ungheni. Numai cu aceste proiecte, forma finală a bugetului 2019 poate fi luată în considerare pentru vot pozitiv”, scrie senatorul Vasile Toma.

Vineri, şi Silviu Macovei, deputat PSD din Iaşi, a anunţat, într-un comunicat de presă, că va veni cu amendamente la legea bugetului pentru a include finanţare pentru proiectul autostrăzii Unirii, proiect pentru care parlamentarii au votat o lege specială în 2018 de finanţare şi construire.

„Există, evident, posibilitatea depunerii de amendamente şi eu voi fi unul dintre aceia care va susţine şi vota alocarea de fonduri pentru A8. Cu siguranţă toţi parlamentarii din toată regiunea de nord-est vor vota acest amendament căci autostrada A8 este vitală pentru milioane de români”, spunea Silviu Macovei.

Deputatul Silviu Macovei adăuga că nu vrea să se antepronunţe cu privire la votul său pentru întregul buget, însă îl va vota doar cu fondurile prevăzute pentru A8.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici