Senator PSD: Parlamentul se va mobiliza să avem o lege a stării de alertă până în 15 mai

Senatorul PSD Mihai Fifor a spus, marţi, într-o postare pe Facebook, că Parlamentul se va mobiliza pentru adoptarea legii privind instituirea stării de alertă, astfel încât aceasta să fie în vigoare pe 15 mai, deşi, spune el, Guvernul dă dovadă din nou de o „incompetenţă crasă”.

217 afișări
Imaginea articolului Senator PSD: Parlamentul se va mobiliza să avem o lege a stării de alertă până în 15 mai

Senator PSD: Parlamentul se va mobiliza să avem o lege a stării de alertă până în 15 mai

Senatorul PSD Mihai Fifor a spus, marţi, într-o postare pe Facebook, că PSD cere Guvernului date reale despre situaţia actuală în ceea ce priveşte infecţiile cu COVID-19.

„Guvernul PNL a trimis Parlamentului proiectul legii privind instituirea stării de alertă şi solicită adoptarea în regim de urgenţă. PSD cere însă Guvernului să ofere de urgenţă date clare, reale şi complete asupra situaţiei actuale pentru ca Parlamentul să dezbată şi adopte în deplină cunoştinţă de cauză proiectul de lege care instituie starea de urgenţă”, a scris senatorul pe reţeaua de socializare.

Astfel, social-democraţii cer date despre „câte persoane au fost testate – nu câte teste, ca-n raportările oficiale; câte persoane au fost infectate dintre cele testate; care e gradul de infestare al populaţiei – extrapolare ştiinţifică/matematică plecând de la date reale”.

Mihai Fifor susţine că Parlamentul se va mobiliza pentru adoptarea proiectului de lege, deşi Guvernul dă dovadă de o „incompetenţă crasă”.

„Deşi Guvernul dă dovadă din nou de o incompetenţă crasă, încurcând termenele necesare pentru adoptarea unui astfel de proiect, Parlamentul se va mobiliza şi va adopta cât de repede se poate proiectul de lege, astfel încât să avem o lege în vigoare pe 15 mai”, a mai scris social-democratul pe pagina lui de Facebook.

Acesta susţine că sunt o serie de probleme care trebuie rezolvate.

„Suntem de acord că prudenţa este necesară în situaţia dată, dar pe de altă parte este inadminisbil ca, de exemplu, să nu se ofere nicio perspectivă ori soluţie industriei HORECA. Restaurantele rămân închise, nu se ştie clar dacă se pot ori nu deschide terasele. De asemenea, contravenţiile vor fi aplicate în temeiul OUG2/2001, care însă, în absenţa unor prevederi clare, neinterpretabile şi unitar aplicate vor permite în continuare abuzuri. Starea de alertă, în redactarea guvernului, permite demiterea abuzivă a unor şefi de instituţii sau numirile clientelei politice în anumite funcţii. O mare problemă e şi învăţământul online, fiind cel puţin 250.000 de copii care n-au acces nici la calculatoare, nici la tablete şi nici la internet”, a mai spus Mihai Fifor.

Guvernul a adoptat luni proiectul care priveşte prevenirea şi combaterea efectelor epidemiei de COVID-19, care a fost transmis către Parlament pentru dezbatere şi aprobare în regim de urgenţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici