Senatori PNL Bihor: Cu USD, PSD-iştii au făcut "o chinezărie" ca Abidas şi Mike. O mitocănie pe faţă. Liberalii au fost prea răbdători cu PSD. Ar fi corect ca PNL să intre în opoziţie

Senatorii PNL de Bihor Cristian Bodea şi Valeriu Boeriu consideră că PSD îi forţează pe liberali să părăsească USL, o "alianţă confiscată de Ponta", ei spunând că social-democraţii au creat USD ca "o chinezărie politică, un plagiat ca şi Abidas şi Mike", prin care vor să inducă în eroare electoratul. Cei doi senatori au mai spus că ar fi corect ca PNL să intre în opoziţie.

643 afișări
Imaginea articolului Senatori PNL Bihor: Cu USD, PSD-iştii au făcut "o chinezărie" ca Abidas şi Mike. O mitocănie pe faţă. Liberalii au fost prea răbdători cu PSD. Ar fi corect ca PNL să intre în opoziţie

Senatori PNL Bihor: Cu USD, PSD-iştii au făcut "o chinezărie" ca Abidas şi Mike. O mitocănie pe faţă (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Senatorii PNL de Bihor Valeriu Boeriu şi Cristian Bodea au afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că USD a fost gândită ca "un plagiat ieftin", prin care să poată fi păcălite "babele de la ţară".

"Modul în care strategii PSD au gândit această chinezărie, acest plagiat ieftin, îmi ridică semne de întrebare. Să crezi că vei câştiga alegerile făcând ce fac chinezii cu Abidas şi Mike e jenant. Prin asta vor să păcălească probabil babele de la ţară. Această mutare cu USD este încă un pas pentru a forţa ruperea USL, este o mitocănie pe faţă, vor să sufle sigla USL şi nici nu le e ruşine de asta", a spus Bodea.

Liberalii au fost prea răbdători cu PSD. Ar fi corect ca PNL să intre în opoziţie

Senatorii PNL de Bihor Cristian Bodea şi Valeriu Boeriu afirmă că liberalii au fost prea răbdători cu PSD şi ar trebui şi ar fi "chiar corect" ca PNL să intre în opoziţie, tocmai "fiindcă nu poate intra la guvernare", spunând că în acest fel PNL ar fi "mai vizibil".

Senatorii PNL de Bihor Valeriu Boeriu şi Cristian Bodea au afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că majoritatea colegilor de partid din această cameră a Parlamentului sunt de părere că PSD forţează excluderea liberalilor de la guvernare, motiv pentru care ei doi cred că este chiar corect, în aceste condiţii, ca PNL să intre în opoziţie, tocmai fiindcă nu poate "intra la guvernare".

"Este o discuţie în partid, cel puţin la Senat, unde colegii cu care am vorbit înţeleg că nu suntem la guvernare. Chiar şi preşedintele Crin Antonescu spunea că prin remaniere PNL vrea să intre la guvernare, în condiţiile în care până acum domnul Ponta i-a ascuns pe miniştrii liberali", a spus Cristian Bodea.

Senatorul consideră că desfiinţarea USL nu va fi neapărat în dezavantajul PNL, deoarece în acest fel "PNL va fi mai vizibil".

"Dacă noi intrăm în opoziţie, oamenii vor avea o alternativă. Nu va fi între Ponta şi Băsescu, ci între Ponta, Băsescu şi Antonescu, între noi şi ei", a afirmat Bodea.

La rândul său, senatorul Valeriu Boeriu a afirmat, în aceeaşi conferinţă de presă, că liberalii au fost prea răbdători cu PSD, în condiţiile în care premierul Ponta a amânat mereu măsurile propuse de PNL pentru creşterea economică, dând exemple precum scăderea la 5% a contribuţiilor angajatorilor la CAS şi neimpozitarea profitului reinvestit.

"S-a vorbit despre creşteri de taxe, nu şi despre sprijin pentru firme, pentru creşterea economiei. Noi nu avem nimic împotriva majorărilor de pensii, de pildă, dar întâi trebuie să producem bani, pentru ca pensiile majorate să se şi poată plăti. (...) Deocamdată, suntem ca în balonul care pierde altitudine: tot aruncăm din nacelă în loc să umflăm balonul ca să se ridice", a spus Boeriu.

Acesta a adăugat că proiectul unei candidaturi comune a USL la Preşedinţie nu mai este de actualitate.

"Eu cred că proiectul cu un singur candidat comun la Preşedinţie, al USL, este deja eşuat", a afirmat Boeriu.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, cel al UNPR, Gabriel Oprea, şi liderul PC, Daniel Constantin, au semnat, luni, protocolul pentru constituirea alianţei electorale Uniunea Social-Democrată (USD), pentru alegerile europarlamentare, la eveniment fiind prezent şi primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, declara că această aliaţă electorală este formată din trei din cele patru partide din USL şi are două din cele trei litere ale USL, dar îşi propune să aibă sută la sută din mesajele cu care USL a câştigat alegerile.

De asemenea, preşedintele PNL, Crin Antonescu, spunea, luni, că PSD şi PC se ascund în spatele alianţei USD, menţionând că este un comentariu "maliţios" şi "amical".

La rândul său, prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, declara, marţi, referindu-se la constituirea alianţei electorale Uniunea Social-Democrată (USD), că reprezintă un semnal că cele trei partide vor altceva, adăugând: "Nu putem să ne facem că nu vedem că ceilalţi trei încep jocul lor propriu".

Preşedintele Traian Băsescu declara, tot marţi, la B1Tv, că USD este o lovitură pentru PNL, dar USL nu se va rupe, el menţionând, pe de altă parte, că dacă nu va trece Constituţia, atunci se va negocia un schimb: PNL va prelua funcţia de premier, iar PSD va avea candidatul la Preşedinţie.

Întrebat cum vede constituirea USD, Băsescu spunea: "Este clar lovitură dată PNL. Oricât de politicoşi ar fi ei între ei, că nu are nimic, este clar că s-a format în interiorul USL un bloc format din trei: Voiculescu, Ponta şi Gabi Oprea, iar PNL este invitat să meargă singur în competiţie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici