Senatorii au respins acordarea de calculatoare elevilor de liceu

Senatorii au respins, miercuri, Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 168/2008, care asigura elevilor din ciclul liceal câte un calculator tip desktop destinat studiului la domiciului.

16 afișări
Imaginea articolului Senatorii au respins acordarea de calculatoare elevilor de liceu

Senatorii au respins acordarea de calculatoare elevilor de liceu (Imagine: Mediafax Foto)

"MECI vă invită să nu votaţi acest proiect legislativ. Considerăm mult mai profitabil pentru elevi asigurarea calculatoarelor chiar în sala de clasă, astfel încât toate orele din programă să poată beneficia de aportul lor. Mai amintim că MECI susţine achiziţionarea de calculatoare care intră în posesia elevilor pentru a fi utilizate acasă, prin programul Euro 200", a declarat secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovaţiei, Oana Badea.

De asemenea, reprezentantul Ministerului Educaţiei a mai afirmat că fostul ministru al educaţiei, Anton Anton, a comunicat printr-o notificare încetarea de drept a contractului, pentru că liderul consorţiului Altex, care trebuia să livreze calculatoarele, nu a constituit garanţia de bună execuţie în termenul legal.

Conform Ordonanţei, fiecărui elev din clasa a IX-a şi a X-a i se asigura câte un calculator tip desktop pe care să-l poată utiliza la domiciliu, pentru studiu individual, urmând ca la finalul ciclului liceal sau la plecarea definitivă din unitatea şcolară să-l returneze instituţiei de învăţământ.

"Această iniţiativă contribuie la îmbunătăţirea calităţii actului educativ, prin utilizarea tehnicilor moderne de predare şi învăţare, la asigurarea flexibilizării surselor de informare, la ameliorarea comunicării între principalele niveluri ale sistemului de educaţie, precum şi la creşterea nivelului de participare la educaţie", se arătă în expunerea de motive a Ordonanţei de urgenţă 168/2008.

Senatul, primă Cameră sesizată, a aprobat cu 19 voturi "împotrivă" şi 50 "pentru" raportul de respingere întocmit de comisia de învăţământ.

Forul decizional în acest caz este Camera Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici