Senatorii PSD vor susţine în plen toate amendamentele la Legea pensiilor

Senatorii social-democraţi anunţă că vor susţine în plen toate amendamentele la Legea sistemului unitar de pensii care le-au fost respinse în şedinţa de miercuri a Comisiei de muncă.

39 afișări
Imaginea articolului Senatorii PSD vor susţine în plen toate amendamentele la Legea pensiilor

Senatorii PSD vor susţine în plen toate amendamentele la Legea pensiilor (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Senatorii PSD menţionează, într-un comunicat remis joi agenţiei MEDIAFAX, că, din cele peste o sută de amendamente formulate de ei la dezbaterea în comisie a Legii privind sistemul unitar de pensii publice, a fost adoptat doar cel privind stabilirea la 45% din salariul mediu brut a punctului de pensie.

"Grupul senatorial PSD+PC a susţinut aproximativ 100 de amendamente, printre care, cele mai importante, făceau referire la valoarea punctului de pensie, vârsta de pensionare, pensionarea anticipată, pensia de invaliditate, pensiile speciale şi neretroactivitatea legii. Din păcate pentru pensionari, această categorie socială atât de greu încercată în ultima vreme, singurul amendament aprobat a fost cel care priveşte valoare punctului de pensie", se arată în comunicatul grupului PSD.

Senatorii social-democraţi precizează că vor susţine, la dezbaterea din plen, toate amendamentele care au fost respinse de comisie.

"Mai mult, PSD consideră că actuala formă a Legii privind sistemul unitar de pensii publice este una neconstituţională", se mai arată în comunicatul citat.

Senatorii din Comisia de muncă au adoptat, miercuri, raportul la Legea pensiilor, cu amendamente admise, cel mai important fiind stabilirea punctului de pensie de cel puţin 45% din salariul mediu brut pe economie, dar fără pensii speciale pentru militari şi magistraţi.

Senatul este sesizat ca primă Cameră, decizia finală în cazul Legii unitare a pensiilor, aparţinând potrivit procedurii legislative Camerei Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici