Senatorul Daniel Zamfir, la un pas de a fi exclus din PNL: Motivele vin şi din afara partidului/ Orban: Sunt argumente extrem de serioase. UPDATE. Gorghiu: Nu ne permitem să pierdem aleşi

Senatorul PNL Daniel Zamfir a declarat, miercuri, după ce BEX a decis prin vot propunerea pentru excluderea sa din partid, care va fi decisă de Consiliul Naţional, că motivele excluderii vin din afara partidului.

1227 afișări
Imaginea articolului Senatorul Daniel Zamfir, la un pas de a fi exclus din PNL: Motivele vin şi din afara partidului/ Orban: Sunt argumente extrem de serioase. UPDATE. Gorghiu: Nu ne permitem să pierdem aleşi

Senatorul Daniel Zamfir, după ce a fost propus pentru excluderea din PNL: Motivele vin şi din afara partidului

„Sunt propus pentru excludere. Am văzut că motivele care au stat la baza propunerii vin dintr-un cumul de fapte, dincolo de frustrările poate de înţeles ale preşedintelui partidului şi anumite interese unora din jurul lui, categoric motivele excluderii vin şi din afara partidului. Legile pe care le-am propus (...) împotriva cămătăriei categoric au fost motivele care au stat la baza acestei decizii. Mi s-a spus încă de anul trecut că am deviat de la linia partidului. Am spus-o şi în partid şi o să o spun cât voi avea ocazia: am toată convingerea că aceste legi sunt în favoarea oamenilor”, a declarat senatorul PNL Daniel Zamfir, după ce Biroul Executiv al PNL a propus excluderea sa.

Daniel Zamfir a precizat că proiectele de lege pentru care este criticat şi exclus din partid au fost iniţiate în urmă cu un an şi acceptate de Ludovic Orban timp de şase luni.

„Proiectele acestea de lege le-am iniţiat în urmă cu un an de zile, ele au fost semnate de 15 colegi, senatori şi deputaţi, ele şi-au urmat traseul şi în interiorul partidului şi în interiorul Parlamentului. Preşedintele partidului, Ludovic Orban, le-a acceptat, asta preţ de şase luni de zile”, a precizat Zamfir.

Decizia finală privind excluderea lui Daniel Zamfir trebuie să fie decisă de Consiliul Naţional al partidului. „Eu am solicitat lucrul acesta (dezbaterea situaţiei în interiorul PNL-n.r.) pentru că am spus că m-am săturat ca la diverse intervale Ludovic Orban tot să-mi arate pisica cu excluderea din partid. Eu vreau să ştiu dacă politica partidului este de a închide ochii la abuzuri, pentru că despre asta este vorba”, a spus senatorul.

Zamfir a precizat că a avut discuţii cu ALDE şi PSD, după ce a auzit că va fi exclus, însă a refuzat să spună dacă se va înscrie în alt partid.

Orban: BEx a decis excluderea lui Zamfir şi demiterea conducerii PNL Sector 3

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că BEx a decis excluderea din partid a senatorului PNL Daniel Zamfir şi demiterea conducerii filialei Sector 3 - a preşedintelui Florin Alexe şi a Biroului permanent.

„Am luat decizia în Biroul Executiv de a-l exclude pe senatorul Daniel Zamfir din PNL. Va fi supusă validării Consiliului Naţional, la prima reuniune. Am luat decizia de a demite conducerea filialei Sector 3, a preşedintelui şi a Biroului permanent al Sectorului 3”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Ludovic Orban a afirmat că la baza deciziei de a-l exclude pe Daniel Zamfir au stat „argumente extrem de serioase”.

„(...) Daniel Zamfir nu este depăşit în materie de atacuri la adresa PNL de niciun reprezentant al PSD. Nu cred că în PNL are loc o persoană care este susţinută de PSD, iniţiază proiecte de lege alături de consilieri ai primului ministru PSD şi care este aplaudat la scenă deschisă de PSD pentru diferite proiecte pe care le pune în dezbatere. (...)”, a spus Orban.

Orban a afirmat că PNL vrea să declanşeze o ofensivă extrem de puternică împotriva actualului primar al Sectorului 3, Robert Negoiţă.

„În privinţa Sectorul 3 ştiţi foarte bine că Robert Negoiţă i-a trimis pe cetăţenii români, dacă nu le convin taxele pe care le propune să se ducă în Madagascar. Obiectivul nostru este ca noua conducere care va fi aleasă să îl trimită pe Robert Negoiţă în Madagascar, alături de prietenul şi colegul lui de partid care şi-a găsit un soi de azil în Madagascar, Radu Mazăre. (...) Ne dorim să declansăm o ofensivă extrem de puternică împotriva actualului primar al Sectorului 3, care se vede din ce în ce mai clar că risipeşte banul public, vine numai cu propuneri care sunt împotriva interesului cetăţenilor, regulamentul de parcări, care a comis nenumărate ilegalităţi”, a spus Orban.

Gorghiu, despre excluderea lui Zamfir: Sper să nu se concretizeze; Nu ne permitem să pierdem aleşi

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat, miercuri, după ce BEx a decis excluderea lui Daniel Zamfir din partid, că Opoziţia nu îşi permite să mai piardă parlamentari, afirmând că speră ca propunerea de excludere să nu se concretizeze la Consiliul Naţional.

„Am avut o poziţie, alta decât cea pe care preşedintele partidului a avut-o. (...) Nu cred că ne mai putem permite să pierdem - ieri ştiţi că şi-a dat demisia un deputat, noi la Senat l-am pierdut pe domnul Chiţac acum câteva luni. Este destul de neplăcut să pierzi parlamentari în condiţiile în care Opoziţia se face cu reprezentare în Parlament, cu măsuri pe care parlamentarii le adoptă (...) Cred că au fost greşeli, stângăcii de ambele părţi pentru că s-a ajuns în acest moment. Mizez pe o decizie înţeleaptă la Consiliul Naţional, adică sper ca această propunere să nu se concretizeze în forul care ia decizia”, a declarat senatorul PNL Alina Gorghiu, cu privire la excluderea lui Daniel Zamfir din partid.

Alina Gorghiu a afirmat că 70% dintre senatorii PNL au semnat proiectele de lege depuse de Daniel Zamfir şi criticate de Ludovic Orban.

„Am semnat o parte din acele proiecte de legi. 70% dintre senatori le-am semnat, sunt vreo patru deputaţi care au semnat acele proiecte de legi. Cred în continuare că sunt nişte proiecte de legi benefice. Decizia partidului a fost alta şi am să o respect, dar nu am cum să nu spun că nu împărtăşesc punctul de vedere, astăzi, al majorităţii şi am făcut un apel la o ierarhizare a sancţiunilor, excluderea fiind apogeul în materie de sancţiuni şi îmi doresc ca până la Consiliul Naţional, oricând va convoca conducerea acel Consiliu Naţional, să existe o cumpănire serioasă privitor la o speţă sau alta. Cred că este mai puţin relevant numele parlamentarului, cred că în sine principiile ar trebui să primeze”, a spus Gorghiu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici