Senatul a respins cererea DNA privind urmărirea penală a ministrului Viorel Ilie - surse

Plenul Senatului a respins solicitarea DNA de încuviinţare a urmăririi penale împotriva ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, cu 37 de voturi ”pentru, 77 ”împotrivă” şi o abţinere.

465 afișări
Imaginea articolului Senatul a respins cererea DNA privind urmărirea penală a ministrului Viorel Ilie - surse

”Voturi pentru – 37, voturi contra – 77, abţineri – una. Ca urmare a faptului că în urma votului exprimat nu a fost întrunit votul majorităţii senatorilor prezenţi, în conformitate cu dispoziţiei articolului 15 din Legea 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, cu modificările ulterioare, precum şi cele din art. 151 din Regulamentul Senatului, Senatul nu cere urmărirea penală a dlui senator Viorel Ilie, ministruil pentru Relaţia cu Parlamentul”, a anunţat senatorul PSD Ioan Deneş, membru al comisiei de numărare a voturilor.

Procurorul şef DNA a cerut Senatului, pe 25 august, încuviinţarea începerii urmăririi penale a ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, pentru instigare la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. În acelaşi dosar, sunt urmăriţi penal directoarea de cabinet a ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul (MRP), Elena-Felicia Pop şi doi angajaţi ai ministerului, membri ai comisiei de concurs, Maria Alexandrescu şi Mihai-Cornel Zaharia. Cu toţii sunt acuzaţi de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Comisia juridică din Senat a dat aviz negativ, cu şapte voturi împotrivă şi patru pentru, cererii DNA de încuviinţare a urmăririi penale a ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici