Şereş: Solicitarea DNA făcută în ziua în care îmi depun candidatura, o chestiune ostentativă

Fostul ministru al Economiei, senatorul PC Codruţ Şereş, a declarat, marţi, că DNA a cerut aviz Senatului pentru începerea urmăririi penale împotriva sa, în aceeaşi zi în care îşi depune candidatura la Primăria Baia Mare, ceea ce, în opinia sa, este o "chestiune ostentativă".

12 afișări
Imaginea articolului Şereş: Solicitarea DNA făcută în ziua în care îmi depun candidatura, o chestiune ostentativă

Şereş: Solicitarea DNA, în ziua în care îmi depun candidatura, o chestiune ostentativă (Imagine: Mediafax Foto)

"În opinia mea este o chestiune ostentativă ca astăzi (marţi - n.r.), când îmi depun candidatura pentru Primăria Baia Mare, Parchetul să ceară aviz pentru urmărirea penală, care demonstreză că suntem într-un an electoral", a declarat, pentru MEDIAFAX, Codruţ Şereş, care este şi secretar general al PC.

El a mai spus că doreşte ca situaţia sa să fie clarificată cât mai rapid. "În urmă cu doi ani, când a început scandalul cu pseudospionii, m-am prezentat şi la comisia prezidenţială şi la Parchet pentru a clarifica situaţia", a arătat Şereş, adăugând că dorinţa sa nu s-a schimbat de atunci.

Codruţ Şereş a spus că Parchetul a cerut aviz Senatului în cazul său în aceeaşi zi când îşi depune candidatura la Baia Mare, ceea ce reprezintă un mesaj indirect pentru el şi anume: "Băi Şereş, când îţi depui candidatura ai grijă ce faci că noi ne-am propus să nu câştigi!".

"Sper să se clarifice situaţia şi jocul politic pe care îl face Parchetul să fie clarificat şi vom trăi vremuri mai bune", a adăugat Şereş.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a cerut, marţi, Senatului aviz pentru declanşarea urmăririi penale împotriva lui Codruţ Şereş, fost ministru al Economiei, vizat într-un dosar privind privatizările unor importante societăţi din domeniul energetic.

Senatorul Codruţ Şereş este vizat într-un dosar în care deja au fost trimişi în judecată consultanţii internaţionali Stamen Stanchev şi Vadim Benyatov şi foştii consultanţi ministeriali, Dorinel Mucea şi Radu Donciu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici