Şereş: Sunt decepţionat, credeam că SRI se ocupă de lucruri serioase

Senatorul PC Codruţ Şereş a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că este decepţionat de faptul că SRI îl monitorizează cu privire la intenţia sa de a demisiona din PC, şi că avea impresia că Serviciul „se ocupă cu lucruri serioase”.

5 afișări
Imaginea articolului Şereş: Sunt decepţionat, credeam că SRI se ocupă de lucruri serioase

Şereş: Sunt decepţionat, credeam că SRI se ocupă de lucruri serioase

Fostul şef al Grupului de Evidenţă al SRI Vasile Stanciu a semnat alte nouă note similare celor prezentate de Ciuvică, despre comentarii, afirmaţii, intenţii ale lui Teodor Meleşcanu, Petre Roman, Codruţ Şereş, grupului de la Cluj şi chiar ale premierului şi ministrului Justiţiei, adnotate cu "Inf. Preşedinte". Una dintre note se referă la “comentarii referitoare la intenţia ministrului Codruţ Şereş de a demisiona din Partidul Conservator”, cu adnotarea “Inf. Preşedinte”, nedatată.

"Sunt decepţionat. Credeam că SRI se ocupă de lucruri serioase. Sunt decepţionat, perplex, cum vreţi să spuneţi. Nu credeam că faptul că eu mă îndrăgostesc sau faptul că m-am căsătorit sau am divorţat, că vreau să îmi dau demisia sau că vreau să mă înscriu într-un partid sau că nu mai vreau să fac politică, este atât de important”, a declarat senatorul Codruţ Şereş, ca reacţie la nota SRI, cu privire la intenţia sa de a demisiona din PC.

Codruţ Şereş a arătat că s-au făcut foarte multe speculaţii pe această temă a plecării sale din partid, mai ales în Partidul Conservator, făcă ca el să aibă vreodată intenţia să demisioneze.

„Au fost chestiuni, informaţii aruncate mai mult pentru intoxicare, şi mă mir că SRI-ul le-a luat de bune şi le-a dat mai departe. Asta pune sub semnul întrebării modul în care o parte din cei care au întocmit aceste note şi-au cules informaţiile. Nu e deajuns să auzi doi oameni că Şereş vrea să îşi dea demisia, mai trebuie să îi auzi şi pe Şereş că vrea acest lucru. Mă îndoiesc că vreodată m-am pronunţat că aş dori să îmi dau demisia din Partidul Conservator”, a spus Codruţ Şereş.

El a menţionat că se consideră, "dintr-o dată, o persoană extrem de importantă" dacă a fost "subiectul monitărizării de către SRI”. „Mă bufneşte şi râsul”, a adăugat el.

Senatorul PC a ţinut să declare că nu a discutat niciodată cu cineva despre intenţia de a-şi da demisia din PC.

„Nu ştiu de unde şi-au cules ei informaţiile sau ce conţine această notă. Aş fi foarte curios să văd ce conţine nota, pentru a vedea de unde îşi iau ei informaţiile. Aşa mă lămuresc şi eu ce jocuri urmăreau unii sau alţii, mai ales din interiorul Partidului Conservator”, a spus el.

Referitor la faptul că aceste note ar fi fost destinate preşedintelui Traian Băsescu, Şereş a spus: „Mă miră că domnul preşedinte era atât de interesat de persoana mea”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici