SF-urile din programele electorale ale PNL, PSD şi USR-PLUS, la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020

  • E campanie, deci partidele fac promisiuni greu de realizat
  • Partidele promit autostrăzi, salarii mai mari şi impozite reduse
3125 afișări
 
Odată la patru ani, politicienii îşi dau liber la promisiuni. România se umple de autostrăzi, salariile, pensiile şi alocaţiile cresc spectaculos, iar taxele şi impozitele se evaporă.
 
Păcat că sunt doar pe hârtie. Ţi-am ales cele mai SF promisiuni din programele electorale.
 
PNL îţi promite 970 de km de autostrăzi în patru ani. România a reuşit să construiască până acum doar 900 de km de autostrăzi, cu tot cu cele din perioada lui Ceauşescu.
 
Tot liberalii zic că vor crea 560.000 de locuri noi de muncă. Nu ştiu cum vor reuşi în 4 ani, dacă România a creat tot atâtea locuri cu greu în zece ani.
 
O altă promisiune SF liberală e legată de colectarea gunoiului. Vor ca în 4 ani să proceseze  75% la sută din gunoi. Aceasta în timp ce acum reuşim să reciclăm doar 11% într-un an!
 
CE PROMITE PNL
 
  • 970 km autostrăzi şi drumuri expres
  • 560.000 de locuri noi de muncă
  • Procesarea a 75% la sută din gunoi
(Sursa: programul de guvernare al PNL)
 
 

Declaraţii lideri PNL 

 
Ludovic Orban, premier, candidat PNL: Acest program de guvenare este rodul muncii a foarte mulţi specialişti
 
Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, candidat PNL: Ne gândim ca alte 10 spitale regionale să fie construite de la 0.
 
Lucian Bode, ministrul Transporturilor, candidat PNL: Ne propunem să contruim peste 1.000 de kilometri de drumuri şi autostrăzi în următorii  4 ani, să implementăm conceptul de tren metropolitan.
 
 

PSD-ul e gata să-ţi dea primă dacă faci copii

 
....1.000 € la primul copil, 2.000 € pentru al doilea, 4.000 € începând cu al treilea.
 
Şi dacă tot naşti copii, social democraţii sunt gata să îţi dea bonificaţie la pensie pentru jobul de mamă: 1% la 1 copil; 4% la doi copii; 10% pentru cel puţin 3 copii.
 
Mai spune PSD că vor creşte cu 500.000 numărul celor care vor ajunge, în patru ani, să primească salarii brute de 1.000 de euro.
Aceasta în timp ce până acum cu greu am ajuns să avem 1,1 milioane de români cu aceste venituri lunare.
 
Şi mai vor social-democraţii 1 milion de contracte noi de muncă, dar ţi-am spus deja că în zece ani s-a reuşit să fie create 560.000 de locuri de muncă noi.
 
 
CE PROMITE PSD
 
  • Primă pentru copii: de la 1000 la 4000 € pentru fiecare copil
  • Bonificaţie de la 1 la 10% pentru mame
  • Locuinţe moderne şi ieftine pentru persoanele peste 65 de ani
  • 1 milion de contracte noi de muncă
     
(Sursa: programul de guvernare al PSD)
 

Declaraţii lideri PSD

 
Marcel Ciolacu, preşedinte PSD, candidat PSD: Planul nostru este de a oferi asistenţă medicală oamenilor printr-o reţea de clinici locală 
 
Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedinte PSD, candidat  PSD: Propunem stimuli financiari pentru orice companie, care înfiinţează noi locuri de muncă şi le menţin pentru 1 sau 2 ani. Trebuie să sprijinim acele familii care muncesc cu vouchere pentru creşă. Să oferim mamelor care lucrează o bonificaţie la pensie.
 
 

Uniunea Salvaţi România îţi vinde un schelet de acum 11 ani

 
Nici la USR Plus nu lipsesc promisiunile SF. Referendumul cu reducerea numărului de parlamentari până la 300.
Tot aici îţi mai promit şi alegerile primarilor în două tururi, o temă despre care au uitat înainte de alegerile locale.
 
O altă promisiune este ”cetăţenia digitală”, renunţarea la celebrul dosar cu şină.
USRPLUS mai promite 15.7 miliarde de euro pentru autostrăzi, în timp ce acum abia de investim 0,5 miliarde de euro anual.
 
 
CE PROMITE USR-PLUS
 
  • 300 de parlamentari, primarii aleşi în două tururi
  • Cetăţenia digitală
  • 15.7 miliarde de euro pentru autostrăzi
  • Compensarea medicamentelor esenţiale din lista OMS
(Sursa: programul de guvernare al Alianţei USR-PLUS)
 
 
Declaraţii lideri USR-PLUS
 
Dacian Cioloş, co-preşedinte Alianţa USR - PLUS: Avem ca obiectiv să înfiinţăm un fond de 1 miliard de euro pentru următorii patru ani pt investiţii în infrastructură sanitară modernă 
 
Dan Barna, candidat Alianţa USR -PLUS: Avem acea Companie Naţională de Investiţii rutiere. În momentul de faţă avem 0,15 miliarde de euro, vom ajunge la finalul perioadei de guvernare, la 1 miliard de euro, tocmai pt că autostrăzile nu se pot face fără bani 
 
 
Acestea sunt principalele promisiuni. Eu îţi dau întâlnire în 4 ani, în 2024, să îmi spui câte au ajuns realitate. Chiar sunt curios.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici