Şi Geoană şi Năstase i-au propus lui Diaconescu o candidatură în tandem la Congres

Vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu a confirmat, joi, informaţia conform căreia a primit propuneri de a candida într-o formulă de tandem la conducerea partidului, atât din partea lui Adrian Năstase, cât şi din partea lui Mircea Geoană.

22 afişări

Imaginea articolului Şi Geoană şi Năstase i-au propus lui Diaconescu o candidatură în tandem la Congres

Şi Geoană şi Năstase i-au propus lui Diaconescu o candidatură în tandem la Congres (Imagine: Mediafax Foto)

Diaconescu a confirmat faptul că a discutat atât cu Năstase, câtşi cu Geoană, dar şi cu alţi lideri ai PSD, ideea unor candidaturiîn echipă pentru Congresul PSD din primăvară.

El a evitat să precizeze dacă a luat o decizie în ceea cepriveşte o eventuală candidatură a sa şi pentru ce funcţie.

Surse din PSD declaraseră, joi, pentru MEDIAFAX, că Diaconescu,creditat de unii lideri ca potenţial candidat la preşedinţiapartidului, a avut, în ultimele zile, propuneri de candidatură întandem la congres atât din partea lui Mircea Geoană, cât şi a luiAdrian Năstase.

Diaconescu a confirmat, la Realitatea FM, că a discutat cu maimulţi colegi ideea de a forma o echipă de candidaturi.

"Mă onorează încrederea tuturor acestora şi sunt convins că, încondiţiile în care sunt considerat util, sunt gata să fac partedintr-o echipă", a afirmat el.

Diaconescu a evitat să precizeze dacă a decis pentru ce funcţiear putea candida la Congresul PSD şi alături de cine.

Întrebat din care echipă ar putea face parte, el a spus că esteprematur să se pronunţe, decizia lui depinzând de discuţiileideologice din partid.

Diaconescu a avansat, totuşi, numele lui Victor Ponta, afirmândcă, din punctul lui de vedere, acesta "face parte dintr-oechipă".

El a insistat asupra nevoii unei discuţii ideologice în PSD,care să stabilească o platformă doctrinară coerentă.

"În funcţie de modul în care vom reuşi un proiect ideologic,pentru că eu ţin foarte mult la această identitate de stânga, nevom putea face şi o idee, inclusiv eu, în legătură cu cei care potpune în aplicare acest proiect ideologic. Eu ţin foarte mult laacest aspect, pentru că şi PSD, din păcate, a intrat într-un anumitsiaj de mercantilism", a spus Diaconescu.

El a mai afirmat că, după Comitetul Executiv Naţional, din 25ianuarie, se vor putea contura principalele candidaturi lafuncţiile de conducere, iar Consiliul Naţional de la mijlocul luifebruarie va clarifica şi proiectul ideologic pe care îl va adoptaPSD.

Pe de altă parte, Diaconescu s-a pronunţat pentru o modificare aStatutului PSD prin care candidaturile la funcţiile de conducere lanivel central să aibă loc pe baza unor moţiuni, incluzând atâtpromovarea unui proiect politic, cât şi a unei echipe deconducere.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
PSD ,
DIACONESCU ,
CONGRES ,
geoană ,
năstase
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.