Simona Miculescu, avizată pentru postul de ambasador la ONU

Comisiile de politică externă din Senat şi Camera Deputaţilor au avizat, marţi, favorabil, cu 24 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi o abţinere, nominalizarea Simonei Miculescu pentru postul de ambasador al României la ONU.

17 afișări
Imaginea articolului Simona Miculescu, avizată pentru postul de ambasador la ONU

Simona Miculescu, avizată pentru postul de ambasador la ONU (Sursa: Mediafax Foto)

Simona Miculescu a primit aprecieri pozitive din partea senatorilor şi deputaţilor membri ai Comisiilor de politică externă, aceştia considerând că deţine profesionalismul necesar pentru a reprezenta cu brio România.

La rândul său, Simona Miculescu a arătat că ONU reprezintă o tribună universală, unde România poate să îşi facă auzită vocea, ea arătând că va face tot posibilul pentru profilarea internaţională a României cu şi mai multă fermitate.

Ea a arătat, răspunzând întrebărilor parlamentarilor, că subiectul Kosovo trece, în actualul context, pe primul loc în lista de priorităţi a misiunii româneşti la ONU.

Simona Miculescu i-a invitat pe parlamentari la o colaborare constantă, ea arătând că se bazează pe această colaborare cu senatorii şi deputaţii.

În cadrul audierilor, Simona Miculescu a fost întrebată de către senatorul PRM, Eugen Mihăescu, unde va locui, la New York, în noua sa calitate, respectiv dacă va locui în apartamentul misiunii sau dacă va sta în locuinţa pe care statul român cheltuie 15.000 de dolari lunar.

Simona Miculescu a precizat că suma la care se referă senatorul PRM nu este de 15.000 de dolari, ci de 12.000, şi a arătat că şi-a propus să caute o reşedinţă mai ieftină.

Ea a arătat că locuinţa respectivă se află în Trump Building şi a precizat că aceasta este folosită ca spaţiu de reprezentare, iar contractul de închiriere va expira la o dată ulterioară venirii sale.

Simona Miculescu a arătat, totodată, că în misiunea românească nu pot fi aduşi diplomaţi străini.

La rândul său, Eugen Mihăescu i-a urat Simonei Miculescu să „doarmă bine” în această locuinţă, pe care statul român plăteşte această sumă, şi i-a replicat că deja vorbeşte "limba ONU-siană".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici