Simonis: Aderând la NATO, România a aderat la o comunitate de valori

Aderând la NATO, România a aderat la o comunitate de valori, care a avut o uriaşă forţă transformatoare benefică asupra societăţii noastre, spune preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis.

74 afișări
Imaginea articolului Simonis: Aderând la NATO, România a aderat la o comunitate de valori

Simonis: Aderând la NATO, România a aderat la o comunitate de valori

„Aşa cum stipulează Tratatul de la Washington, semnat în urmă cu 75 de ani, NATO este o alianţă al cărei scop principal este acela de a menţine pacea şi de a apăra democraţia. România a aderat la NATO într-un climat de pace şi stabilitate, cunoscând din istorie cât de important este să aibă garanţii solide de securitate în această zonă a Europei. Iar prin apartenenţa sa la UE şi la NATO, România are, în prezent, cele mai puternice garanţii de securitate din istorie. În ultimele două decenii, ţara noastră s-a dovedit un membru loial şi valoros al Alianţei Nord Atlantice. Militarii români s-au aflat pe câmpul de luptă acolo unde a fost nevoie de ei, instituţiile civile au sprijinit o prezenţă activă şi onorantă a ţării noastre în cadrul NATO”, spune preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis.

El afirmă că, în prezent, războiul Rusiei din Ucraina aduce cea mai gravă ameninţare la adresa păcii şi securităţii din Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.

„Aliaţii s-au văzut puşi în faţa unui nou mediu de securitate, la care este vital să ne adaptăm rapid. NATO a fost şi este alianţa politico-militară care se bucură de cel mai mare succes în istorie, apărându-şi fiecare centimetru al teritoriului său. România este profund implicată în îndeplinirea angajamentelor şi responsabilităţilor sale de stat Aliat aflat la graniţa de est a NATO. La nivel parlamentar, suntem preocupaţi să oferim cadrul şi mijloacele adecvate pentru îndeplinirea misiunii României în NATO. De aceea, suntem unul din puţinele state membre care au alocat 2,5% din PIB pentru apărare. Parlamentul este deplin implicat în creşterea rezilienţei societăţii, în protejarea valorilor fundamentale şi a ordinii internaţionale bazate pe reguli. Putem să avem o contribuţie importantă la securitatea noastră luptând pentru democraţie, pentru informarea corectă a cetăţenilor, pentru alegeri libere. Aderând la NATO, România a aderat la o comunitate de valori, care a avut o uriaşă forţă transformatoare benefică asupra societăţii noastre. Suntem gata, utilizând toate mijloacele paşnice de care dispunem, să le apărăm şi să le consolidăm”, încheie Simonis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici