Soluţii tehnologice propuse în domeniul mini-submarinelor, prezentate la Timişoara

Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, a vizitat vineri, sediul firmei DRASS România din Timişoara, operator economic specializat în proiectarea şi producţia de sisteme hiperbarice, de scufundare, precum şi de vehicule subacvatice cu destinaţie militară.

2522 afișări
Imaginea articolului Soluţii tehnologice propuse în domeniul mini-submarinelor, prezentate la Timişoara

Potrivit unui comunicat transmis de MApN, conducerea firmei timişorene a prezentat delegaţiei ministeriale gama de produse de înaltă tehnologie din domeniul apărării, cu accent pe colaborarea cu Centrul de Scafandri al Forţelor Navale Române, unde a contribuit la retehnologizarea simulatorului de scufundări şi a sistemelor hiperbarice la cele mai înalte standarde disponibile în prezent pe plan mondial.

De asemenea, a fost realizată o prezentare a soluţiilor tehnologice propuse în domeniul vehiculelor militare subacvatice de dimensiuni reduse (mini-submarine), operate atât cu echipaj uman, cât şi în sistem autonom.

Ministrul Angel Tîlvăr a subliniat importanţa faptului că un operator economic produce în România tehnologie de înaltă performanţă, ceea ce oferă, pe lângă locuri de muncă şi investiţii în economia naţională, şi opţiuni pentru dotarea Armatei României cu soluţii tehnologice produse în ţară.

„Comportamentul brutal al Federaţiei Ruse, care a declanşat un război de agresiune împotriva Ucrainei, a transformat, din păcate, Marea Neagră, dintr-un spaţiu al schimburilor comerciale libere şi al cooperării paşnice între ţările riverane, într-o zonă nesigură, cu provocări complexe, care impune regândirea şi adaptarea posturii noastre de securitate navală la noile realităţi. Forţele Navale Române au în derulare programe de înzestrare importante care le vor permite să-şi îndeplinească mai eficient misiunile. Alocarea constantă a două procente din PIB pentru bugetul Apărării din ultimii şapte ani, ridicată la 2.5% din 2023, oferă predictibilitate procesului de planificare a înzestrării Armata României cu tehnică de înaltă performanţă”, a declarat ministrul Tîlvăr.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici