SONDAJ INSCOP - Gestionarea crizei refugiaţilor ucraineni creşte încrederea românilor în PNL. Pe ce loc se află AUR

În cazul în care alegerile s-ar desfăşura duminica viitoare, PSD şi PNL ar câştiga alegerile şi ar rămâne în continuare la guvernare în cazul în care coaliţia guvernamentală se menţine.

1076 afișări
Imaginea articolului SONDAJ INSCOP - Gestionarea crizei refugiaţilor ucraineni creşte încrederea românilor în PNL. Pe ce loc se află AUR

SONDAJ INSCOP - Gestionarea crizei refugiaţilor ucraineni creşte încrederea românilor în PNL. Pe ce loc se află AUR

Conform sondajului naţional realizat de INSCOP MONITOR în intervalul 2-7 martie 2022 pe un eşantion de 1077 de respondenţi, efectele invadării ruse asupra Ucrainei încep să se vadă în privinţa opţiunilor politice. 

Cabinetul premierului Nicolae Ciucă (general român în rezervă), pentru prima oară de la preluarea guvernării, se bucură de o uşoară creştere a încrederii din partea populaţiei după gestionarea crizei refugiaţilor ucraineni cu succes şi datorită garanţiilor oferite de aliaţii NATO care au transportat trupe şi aeronave pe teritoriul statului român pentru apărare. 

  • Partidul Social Democrat (condus de Marcel Ciolacu) a scăzut de la 32,7% cât era popularitatea sa în februarie la 32% în luna martie. 
  • Partidul Naţional Liberal (condus de Florin Cîţu) are parte de o revenire pe locul 2 după o perioadă dificilă, crescând de la 16,6% din luna februarie la 19,9% 
  • Alianţa pentru Unirea Românilor (condus de George Simion) a coborât pe locul 3, de la 22,4% în luna februarie la 18,9%, după ce membrii naţionalişti ai acestui partid au primit acuzaţii din presă şi din partea altor partide adversare privind atitudinea pro-rusă. Popularitatea partidului AUR este în scădere şi din cauza încetării restricţiilor pandemice împotriva cărora s-a opus. 
  • Uniunea Salvaţi România (condus de Cătălin Drulă) a crescut de la 10,3% cât avea în februarie la 10,8%, probabil mulţumită preluării conducerii partidului de către Cătălin Drulă, fostul ministru al Transportului care a avut performanţe raportate pe durata mandatului său din 2021 şi care este unul dintre cei mai apreciaţi politicieni din România. 

 

În cazul în care alegerile s-ar desfăşura duminica viitoare, PSD şi PNL ar câştiga alegerile şi ar rămâne în continuare la guvernare în cazul în care coaliţia guvernamentală se menţine. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici