Sondaj Sociopol pentru iunie 2022 - PSD încă se menţine în top, PNL este în cădere

Sondajul realizat de Sociopol între zilele 20-27 iunie 2022 arată că PSD ar putea câştiga alegerile parlamentare din 2024.

6785 afișări
Imaginea articolului Sondaj Sociopol pentru iunie 2022 - PSD încă se menţine în top, PNL este în cădere

Facebook

Guvernul Ciucă înregistrează 58% popularitate, având un avans de 14% în comparaţie cu luna mai. 

În comparaţie cu sondajul CURS din mai 2022, PSD a suferit o pierdere de doar 2 procente, ajungând de la 35% la 33%. Dar principalul său partener de coaliţie este în pierdere, arată sondajul Sociopol

PNL, care avea 23% în mai 2022, a revenit la popularitatea pe care o avea în aprilie - 19%. Rămâne de văzut la următorul sondaj câtă popularitate vor avea liberalii după demisia lui Florin Cîţu de la şefia Senatului.

Al treilea partid parlamentar aflat la guvernare, UDMR a crescut de la 5 la 6%. 

Măsurile economice nepopulare ale guvernului Ciucă precum creşterea accizelor la alcool şi tutun, creşterea TVA de 19% pentru băuturile cu zahăr şi impozitarea de 40% din câştigurile obţinute la jocurile de noroc ar putea periclita şansele coaliţiei PSD-PNL-UDMR la victorie în alegerile parlamentare din 2024. 

USR. în urma despărţirii de PLUS şi plecării lui Dacian Cioloş şi al grupului său de parlamentari, a obţinut un singur procent în plus - de la 9% (mai 2022) la 10% (iunie 2022). 

REPER, noul partid creat de Dacian Cioloş, are 3%, în vreme ce partidul Forţa Liberală condus de Ludovic Orban, rămâne în continuare la 1%. Parlamentarii din cele două partide şi-ar putea pierde mandatele obţinute la alegerile din 2020, având sub pragul necesar (5%) pentru a intra în parlament. 

AUR  a avut cea mai mare creştere în această perioadă - de la 10% (mai 2022) la 15% (iunie 2022), fiind în continuare pe locul 3 în preferinţele alegătorilor. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici