Sondaj: PSD şi PNL, creditate cu peste 50% la alegerile europarlamentare

PSD şi PNL ar primi 52% din voturi dacă duminica viitoare ar fi alegeri europarlamentare, potrivit unui sondaj Avangarde. De asemenea, cei mai mulţi dintre români vor ca România să se îndrepte la CJUE împotriva Austriei în dosarul Schengen.

727 afișări
Imaginea articolului Sondaj: PSD şi PNL, creditate cu peste 50% la alegerile europarlamentare

Sondaj: PSD şi PNL, creditate cu peste 50% la alegerile europarlamentare

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri europarlamentare, PSD ar obţine 31%, PNL 21, iar AUR 19%. USR ar primi 13% din voturi, SOS Şoşoacă şi UDMR câte 5%, PMP 3%, iar ProRomânia şi Forţa Dreptei câte 1%.

Potrivit sondajului, 54% dintre repondenţi sunt de acord ca premierul Marcel Ciolacu să demareze procedurile pentru ca România să se îndrepte împotriva Austriei la Curtea Europeană de Justiţie pentru refuzul de a accepta România în Spaţiul Shengen. 26% se opun.

Totodată, 57% dintre români ar fi de acord ca din 2025 România să realizeze o reforma administrativ- teritorială chiar dacă acest lucru ar duce la dispariţia unor localităţi.

De asemenea, potrivit sondajului, peste 55% dintre români sunt de părere că taxarea preferenţială a sectoarelor construcţii şi IT nu ar trebui să fie menţinută.

Sondajul Avangarde a fost efectuat la comanda PSD în perioada 20-28 septembrie 2023, pe un eşantion de 994 subiecţi, prin metoda CATI. Eroarea maximă de eşantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici