Sorin Cîmpeanu, de Ziua Învăţătorului: Temelia formării noastre se pune decisiv în primii ani de şcoală

Temelia formării noastre ca oameni se pune decisiv în primii ani de şcoală, iar învăţătorii sunt cei care ne îndrumă să citim, să scriem, să numărăm, să socotim, să ne comportăm, să avem grijă de ceilalţi şi de mediul înconjurător, arată Sorin Cîmpeanu într-un mesaj adresat de Ziua Învăţătorului.

160 afișări
Imaginea articolului Sorin Cîmpeanu, de Ziua Învăţătorului: Temelia formării noastre se pune decisiv în primii ani de şcoală

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu susţine că a fi învăţător înseamnă a te reinventa zilnic pentru a face faţă tuturor provocărilor dintr-o societate dinamică şi dintr-un sistem care caută să evolueze.

„Vă doresc să nu obosiţi în a investi în elevii dumneavoastră şi să continuaţi a le ghida paşii, cu dragoste, pe drumul spre cunoaştere! Investiţia dumneavoastră de astăzi este cheia pregătirii generaţiilor de mâine, cheia viitorului României! Temelia formării noastre ca oameni se pune decisiv în primii ani de şcoală. Învăţătorii sunt cei care ne îndrumă să citim, să scriem, să numărăm, să socotim, să ne comportăm, să avem grijă de ceilalţi şi de mediul înconjurător. Mai presus de toate, ne învaţă să învăţam, iar acest lucru este esenţial pentru tot ce va urma mai târziu în şcoală şi în viaţă”, se arată în mesajul ministrului.

Conform acestuia, în 5 iunie sunt sărbătoriţi veritabili eroi ai educaţiei.

„N-a fost o alegere întâmplătoare - este ziua în care, în urmă cu 243 de ani, se năştea Gheorghe Lazăr, fondatorul învăţământului în limba naţională din Ţara Românească. El este personalitatea care, în 1818, a înfiinţat în Bucureşti prima şcoală cu predare în limba română: Sfântul Sava. Sunt momente şi realizări impresionante pe care se cuvine să le respectăm şi să le ducem mai departe”, a mai transmis Sorin Cîmpeanu.

Ministrul le mulţumeşte învăţătorilor „pentru eforturile depuse în procesul deloc uşor de a modela caractere şi pentru dedicaţia arătată şi dovedită, în timp, faţă de această profesie”. „Voi face tot ce îmi stă in putere pentru a reda prestigiul şi demnitatea profesiei de dascăl”, a precizat ministrul Educaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici