Sorin Grindeanu: Săptămâna viitoare cer demisia lui Iordache. I-am lăsat câteva zile pentru buget/ Moţiunea de cenzură nu va trece, avem majoritate solidă în Parlament

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, duminică seara, că săptămâna viitoare va cere demisia ministrului Justiţiei, Florin Iordache, ca urmare a modului deficitar de a comunica pe tema OUG pe Justiţie, el arătând că i-a ''lăsat'' câteva zile necesare pentru a trece bugetul de Parlament.

11664 afișări
Imaginea articolului Sorin Grindeanu: Săptămâna viitoare cer demisia lui Iordache. I-am lăsat câteva zile pentru buget/ Moţiunea de cenzură nu va trece, avem majoritate solidă în Parlament

Sorin Grindeanu: Săptămâna viitoare cer demisia lui Iordache. I-am lăsat câteva zile pentru buget (Imagine: ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO)

Întrebat, duminică seara, la România Tv, unde a avut o intervenţie telefonică, dacă va cere demisia ministrului Justiţiei, Florin Iordache, Grindeanu a răspuns: ''I-am lăsat câteva zile pentru că sunt necesare aceste zile, pentru că sunt activităţi care trebuie să fie gestionate, mâine-poimâine avem bugetul de trecut prin Parlamant''.

''După această perioadă dânsul îşi va face evaluarea, eu am această evaluare a mea, ca prim-ministru, şi o să iau decizia pe care aţi anunţat-o (aceea de a-i cere demisia, n.r.)'', a adăugat premierul.

Florin Iordache şi Ministerul Justiţiei îşi asumă răspunderea pentru ce s-a întâmplat legat de scandalul privind OUG 13, a anunţat sâmbătă seara premierul Sorin Grindeanu, arătând că a existat o proastă comunicare.

''Cred că e important să mai spunem un lucru şi anume faptul că toate argumentele pe care noi le-am avut în susţinerea acestei ordonanţe n-au fost foarte bine comunicate. Din acest motiv s-a creat foarte multă confuzie, s-au creat foarte multe distorsiuni, care n-au legătură cu ceea ce până la urmă s-a adoptat. Şi de aceea Ministerul Justiţiei şi ministrul Justiţiei îşi vor asuma şi îşi asumă consecinţele'', a declarat şeful Executivului la Palatul Victoria.

Sorin Grindeanu: Moţiunea de cenzură nu va trece, avem majoritate solidă în Parlament

Premierul Sorin Grindeanu a declarat duminică seara că moţiunea de cenzură depusă de opoziţie nu va trece în Parlament, întrucât PSD şi ALDE deţin o majoritate solidă în acest moment.

Întrebat, la România Tv, ce crede despe moţiunea de cenzură depusă împotriva Cabinetului său, Grindeanu a răspuns: ''Este o modalitate democratică. Noi avem o majoritate în Parlament în acest moment. Eu cred că lucrurile sunt cât se poate de clare pentru că acea moţiune nu va trece''.

''Eu mă bazez şi Guvernul se bazează pe o majoritate în Parlament. Am primit votul Comitetului Executiv Naţional al PSD în urmă cu două zile, un vot de încredere pentru noi ca şi Guvern, ceea ce înseamnă că inclusiv vot în Parlament. De aceea vă spuneam că acest Guvern se bazează în continuare pe o majoritate solidă în Parlament'', a adăugat premierul.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici