Şoşoacă a iscat scandal la şedinţa de învestitură a Guvernului Ciolacu

Şedinţa de învestitură a Guvernului Ciolacu din Parlament a început cu un scandal provocat de o solicitare a senatoarei neafiliate Diana Şoşoacă.

471 afișări
Imaginea articolului Şoşoacă a iscat scandal la şedinţa de învestitură a Guvernului Ciolacu

Ea i-a solicitat lui Nicolae Ciucă, aflat la prezidiu, să primească dreptul de a vorbi câteva minute de la microfonul Parlamentului.

„Această senatoare este vocea Rusiei, mi se pare o mare greşeală”, a replicat reprezentantul USR, Liviu-Ionuţ Moşteanu.

În discuţie a intervenit şi liderul AUR, George Simion.

„Voi în teorie staţi bine, problema este că practica vă omoară... domnule Ciucă nu prea aveţi experienţă, lăsaţi pe altcineva să prezideze, am văzut că aţi început să împărţiţi minute”, a spus George Simion, liderul AUR.

Senatoarea Şoşoacă şi-a apărat solicitarea în faţa plenului.

„Nu este vorba despre Moscova, despre nimic, mi se pare normal să mi se dea voie să vorbesc de la microfon... sunt unica opoziţie din Parlamentul României”, a declarat Diana Şoşoacă de la microfonul Parlamentului.

„Nu există instituţia Şoşoacă, vă rog să supuneţi la vot, să reparăm această greşeală”, a intervenit şi Cristina Prună, deputat USR.

Procedura a fost supusă din nou la vot.

„În viaţă important este să recunoşti când greşeşti, supun din nou la vot” a încheiat disputa Nicolae Ciucă, noul şef al Senatului şi cel care a condus şedinţa de joi.

Ulterior, discursul premierului desemnat Marcel Ciolacu a fost întrerupt câteva minute de parlamentarii formaţiunii Forţa Dreptei care au împărţit trandafiri roşii în sală.

Membrii Guvernului Ciolacu se află joi, în Parlament. Pe ordinea de zi a şedinţei figurează prezentarea Programului şi a Listei Guvernului de către Marcel Ciolacu, candidatul desemnat pentru funcţia de prim-ministru, dezbateri asupra Programului şi Listei Guvernului şi votul asupra cererii de acordare a încrederii Parlamentului asupra Programului şi a întregii Liste a Guvernului. Miercuri toţi miniştrii desemnaţi au primit avize favorabile în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici