Spătaru: Degeaba retehnologizăm minele de sare, dacă nu reparăm infrastructura feroviară industrială

Degeaba retehnologizăm minele de sare, dacă nu reparăm infrastructura feroviară industrială, afirmă ministrul Economiei, Florin Spătaru, după o vizită de lucru la salina Slănic Prahova: „Doar astfel am putea avea un preţ competitiv pentru producţia de sare”.

294 afișări
Imaginea articolului Spătaru: Degeaba retehnologizăm minele de sare, dacă nu reparăm infrastructura feroviară industrială

„Degeaba retehnologizăm minele de sare, dacă nu reparăm infrastructura feroviară industrială! Sunt astăzi (vineri - n.r.) într-o vizită de lucru la Prahova. Prima oprire: Salina Slănic Prahova, sucursală Salrom, companie în subordinea Ministerului Economiei. Am discutat cu directorul salinei şi, înainte de toate, m-am asigurat că minerii noştri beneficiază de transport de persoane omologat până la locul de muncă şi condiţii de lucru în siguranţă”, scrie pe Facebook Florin Spătaru.

Ministrul Economiei menţionează că un alt subiect abordat a vizat investiţiile.

„Alături de directorul Salrom, Dan Dobrea, am transmis conducerii Salinei Slănic Prahova că avem fonduri pentru investiţii. Până la sfârşitul anului va fi achiziţionată o combină care va dubla producţia de sare şi va fi finalizată consolidarea structurii puţului care va deservi liftului pentru turişti, o investiţie aşteptată de 12 ani la Prahova. Dar, toate aceste investiţii de retehnologizare a minelor de sare nu au rost dacă infrastructura de transport feroviar industrial nu va fi reabilitată. La Slănic sunt 40 de km de linie ferată care trebuie repuse în funcţiune, astfel încât transportul de sare să fie făcut pe această cale. Voi promova şi voi discuta cu ministrul transporturilor Sorin Grindeanu despre urgentarea investiţiilor pentru reabilitarea tuturor căilor ferate industriale de lângă minele de sare, căci doar astfel am putea avea un preţ competitiv pentru producţia de sare”, încheie Spătaru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici