Stănişoară, avizat negativ de Comisiile de Apărare

Ministrul Mihai Stănişoară, nominalizat pentru portofoliul Apărării de către Lucian Croitoru, a fost avizat negativ de Comisiile reunite de resort ale Parlamentului, primind 20 de voturi "împotrivă" şi 13 "pentru".

26 afișări
Imaginea articolului Stănişoară, avizat negativ de Comisiile de Apărare

Stănişoară, avizat negativ de Comisiile de Apărare (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Audierile au durat mai puţin de o oră şi jumătate.

Stănişoară a declarat la audieri că a solicitat Ministerului de Finanţe un buget de 10 miliarde de lei pentru 2010, discuţiile fiind însă nefinalizate. El a precizat că suma de 10 miliarde de lei, solicitată de ministerul Apărării ministerului de Finanţe, pentru 2010, este una "decentă".

Stănişoară a spus, răspunzând unei întrebări, că bugetul Ministerului Apărării pe anul 2009 este de 6 miliarde de lei, sumă din care aproximativ 70% merge către plata salariilor. El a spus că discuţiile cu ministerul Finanţelor pe tema majorării bugetului la 10 miliarde de lei nu au fost încă finalizate.

Întrebat de deputatul PNL George Scutaru dacă are cunştinţă de faptul că prognoza Ministerului Finanţelor în ceea ce priveşte sumele alocate ca buget pentru Apărare pentru anii 2010, 2011, 2012 vizează cifra de 7 miliarde de lei, Stănişoară a precizat că această prognoză este una tehnică.

El a subliniat că prognoza ministerului Finanţelor nu este "îmbrăcată" politic, având un caracter tehnic, dar aceasta va avea totuşi şi un caracter politic atunci când se va discuta despre bugetul Armatei în Guvern şi, ulterior, în Parlament.

El a arătat că ministerul Apărării nu are în acest moment probleme salariale. Potrivit lui Stănişoară, ministerul Apărării are bani să plătească pe 15 decembrie salariile de pe noiembrie, el precizând că şi cele două sporuri vor fi date, unul în noiembrie, celălalt în decembrie.

Stănişoară a mai spus, răspunzând unei întrebări, că în Irak mai sunt în acest moment trei militari români, aflaţi în misiune de instruire a forţelor irakiene. De asemena, potrivit lui Stănişoară, România are în minisune, în exterior, 1530 de militari.

Stănişoară a precizat, pe de altă parte, că printre priorităţile Cabinetului Croitoru în ceea ce priveşte Apărarea se numără consolidarea profilului României în NATO, dezvoltarea contribuţiei României la politica de apărare, creşterea contribuţiei la asigurarea securităţii regionale şi transformarea capacităţii de apărare.

Joi, Sulfina Barbu, Radu Berceanu şi Daniel Funeriu au primit aviz negativ pentru Mediu, Transporturi şi Educaţie.

Tot joi, vor fi audiaţi Emeric Sagi, Cristian Vlădescu şi Teodor Paleologu, pentru portofoliile Internelor, Sănătăţii şi Culturii.

Miercuri, comisiile au dat vot pozitiv pentru Vasile Blaga şi Bogdan Aurescu, propuşi pentru Dezvoltare şi Externe, în timp ce Cătălin Predoiu, Gheorghe Pogea, Adrian Rădulescu, Mihai Şeitan au primit aviz negativ, pentru portofoliile Justiţiei, Finanţelor, Agriculturii şi Muncii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici