Stare de alertă în România. Terasele rămân închise, iar cine iese din localitate fără declaraţie primeşte amendă. Pedepsele prevăzute pentru mitinguri şi petreceri

  • Eşti confuz cu privire la noile reguli pe care trebuie să le respecţi de luni?
  • Orban ţi-a dat două veşti rele: dacă vei ieşi din localitate fără declaraţie iei amendă, iar terasele nu se redeschid
  • De luni se instituie starea de alertă conform legii adoptate de Parlament
26278 afișări
Imaginea articolului Stare de alertă în România. Terasele rămân închise, iar cine iese din localitate fără declaraţie primeşte amendă. Pedepsele prevăzute pentru mitinguri şi petreceri

Ziua de luni se anunţă una confuză. Ce vei respecta, ordonanţa de urgenţă sau legea care instituie starea de alertă?

De luni  te vei confrunta cu un alt fel de stare de alertă. Premierul ne-a anunţat că regulile se schimbă. Concret, după acest weekend, dacă vei ieşi din localitate şi nu vei avea asupra ta declaraţia pe propria răspundere, rişti amendă între 500 şi 2.500 lei, dar amenda poate ajunge şi la 15.000 pentru organizarea de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri, în spaţii deschise.

„Odată cu instituirea stării de alertă în baza legii, practic avem toate instrumentele legale pentru a ne asigura de respectarea legii”, a afirmat premierul.

Când vine vorba, însă, despre deschiderea teraselor, lucru posibil în condiţiile legii, Orban spune că nu se poate.

În art. 8 din lege, alin.1,  există posibilitatea de a menţine terasele închise şi le vom ţine închise, a spus Orban.

Pentru acest weekend, guvernul a instituit stare de alertă, în care a impus restricţii ale drepturilor fundamentale ale omului, însă poliţiştii nu ţi-au putut da amenzi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici