BREAKING NEWS  Statele Unite trimit trupe în România: numărul soldaţilor din ţară va fi dublat. Oficial: "Este important să trimitem un semnal puternic lui Putin şi lumii"

  • Pentagonul a anunţ astăzi că trupele americane vor fi desfăşurate în zilele următoare în Europa de Est.
  • Cei 1.000 care vin în România se adaugă celor aproximativ 900 de soldaţi americani aflaţi deja în ţară.
  • Trupele ce vor fi desfăşurate în România sunt sub comanda SUA, nu a NATO.
9893 afișări
Imaginea articolului Statele Unite trimit trupe în România: numărul soldaţilor din ţară va fi dublat. Oficial: "Este important să trimitem un semnal puternic lui Putin şi lumii"

BREAKING NEWS Joe Biden a aprobat desfăşurarea de trupe. 1000 de soldaţi în România, 2000 în Polonia

Biden a ordonat desfăşurarea a peste 3.000 de trupe americane pentru a sprijini aliaţii europeni.

Aproximativ 2.000 de soldaţi americani vor fi dislocaţi din Statele Unite în Polonia şi Germania şi aproximativ 1.000 vor fi repoziţionaţi din Germania în România.

Trupele desfăşurate în România sunt sub comanda SUA, nu a NATO. Oficialii de la Pentagon au precizat că şi Franţa va trimite independent trupe în România, iar Danemarca şi Marea Britanie discută acorduri bilaterale cu ţările din Estul Europei pentru întărirea flancului.

"Acestea nu sunt mişcări permanente", a spus secretarul de presă al Pentagonului, John Kirby, subliniind că scopul este de a-i linişti pe aliaţi într-un moment de tensiune crescută din cauza acumulării neobişnuite de forţe militare ale Rusiei de-a lungul graniţei cu Ucraina.

"Aceste trupe nu vor lupta în Ucraina", a spus Kirby.

Cei 1.000 care merg în România sunt membri ai unei unităţi de cavalerie şi se adaugă celor aproximativ 900 de soldaţi americani aflaţi deja în ţară.

"Este important să trimitem un semnal puternic lui Putin şi lumii" cu privire la angajamentul SUA faţă de NATO, a spus Kirby.

O desfăşuare suplimentară de trupe a SUA în România este posibilă, au mai precizat oficialii de la Pentagon.

"Ne menţinem opţiunile deschise- de a trimite trupe suplimentare – dacă va fi necesar", a mai spus Kirby.

Măsura vine pe fondul tensiunilor tot mai mari din regiune. Are loc în contextul în care discuţiile cu Rusia privind consolidarea militară a acesteia la graniţele Ucrainei sunt în impas. Moscova a plasat peste 120.000 de soldaţi şi echipamente militare la graniţa cu Ucraina.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici