"Statul liber al Floridei". Guvernatorul Ron DeSantis va depune jurământul pentru a doua oară

  • Familia DeSantis vrea ca oaspeţii să stea până târziu şi să danseze la bal şi au făcut ca o trupă să cânte, a spus o persoană informată despre planificare care a vorbit sub anonimat
  • Prima doamnă din Florida, Casey DeSantis , va susţine un toast dedicat unui milion de mame în semn de recunoaştere a celor 1,1 milioane de femei pe care s-au mobilizat să-l sprijine pe soţul ei,
  • Guvernatorul va depune jurământul de mandat pe treptele Capitoliului Istoric marţi la prânz.
1132 afișări
Imaginea articolului "Statul liber al Floridei". Guvernatorul Ron DeSantis va depune jurământul pentru a doua oară

Hepta

"An Nou Fericit! Sunt recunoscător pentru oportunitatea de a continua să servesc statul liber Florida", a scris guvernatorul recent reales pe Twitter. 

DeSantis depune jurământul pentru al doilea mandat pe 3 ianuarie, la Tallahassee. Numeroase evenimente sunt programate pe parcursul săptămânii, inclusiv o cină la lumina lumânărilor şi un bal.

Guvernatorul va depune jurământul de mandat pe treptele Capitoliului Istoric marţi la prânz. 

Telespectatorii  vor urmări cu atenţie semnele ambiţiilor naţionale ale lui DeSantis, fiind favoritul pentru a candida pentru nominalizarea Partidului Republican la alegerile prezidenţiale din 2024.

Fostul preşedinte Donald Trump, care şi-a  oficializat candidatura la Casa Albă pe 15 noiembrie, ar putea deveni cât de curând indezirabil din cauza acuzaţiilor care i se aduc pentru insurecţia din 2021 şi evaziunea fiscală din anii anteriori. 

Potrivit Daily Beast, Trump ameninţă că-i va murdări reputaţia guvernatorului Floridei prin a-i dezgropa tot trecutul. 

Candidatura lui DeSantis  în 2024 pentru funcţia de preşedinte ar fi o „greşeală”, crede fostul preşedinte„Cred că bazei nu i-ar plăcea”, a adăugat el. De asemenea, luni seară,  Alina Habba, avocata lui Trump, a emis un avertisment sever către DeSantis cu privire la posibilitatea de a-l înfrunta în 2024. „Trebuie să rămână în Florida”, a spus Habba. 

„Când el ţine discursul, cred că acel discurs – deşi va fi pentru Florida – poate spune proiecţiile sale pentru 2024”, a declarat Jennifer Carroll, care a fost locotenent guvernator sub fostul guvernator republican Rick Scott  pentru Insider. "Pentru inaugurare, acesta ar fi lucrul de căutat: ce va spune în discurs? Care va fi rostirea şi tonul?"

Festivităţile de inaugurare încep în mod oficial luni cu o oră de cocktail la lumina lumânărilor şi o cină.

Marţi, după depunerea jurământului de la prânz pe treptele Capitoliului istoric, prima doamnă din Florida, Casey DeSantis, va susţine un toast dedicat unui milion de mame în semn de recunoaştere a celor 1,1 milioane de femei pe care s-au mobilizat să-l sprijine pe soţul ei, 

Familia DeSantis vrea ca oaspeţii să stea până târziu şi să danseze la bal şi au făcut ca o trupă să cânte, a spus o persoană informată despre planificare care a vorbit sub  anonimat. 

Cinci persoane care au donat 1 milion de dolari vor avea acces la mai multe evenimente inaugurale.

„Statul Liber al Floridei” este un motto care reflectă tema campaniei DeSantis din 2022. Înainte de ziua alegerilor, campania sa a difuzat reclame intitulate „Povestea mea din Florida”, care prezentau oameni care vorbeau despre politicile guvernatorului privind COVID-19, când a făcut eforturi pentru a menţine şcolile şi locurile de muncă deschise.

DeSantis, în vârstă de 44 de ani, este în prezent cel mai tânăr guvernator de stat din SUA, deşi este pe cale să fie eliminat de la această desemnare de către guvernatorul ales Sarah Huckabee Sanders din Arkansas, care are 40 de ani.

Pe parcursul inaugurarii sale de două zile, se aşteaptă ca birourile de lobby şi firmele de avocatură să aibă propriile evenimente în capitala Floridei. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici