Stavarache şi-a retras candidatura la funcţia de vicepreşedinte al PNL

Primarul Bacăului, Romeo Stavarache, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că s-a retras din cursa pentru o funcţie de vicepreşedinte PNL în care se înscrisese în contextul Congresului de la sfârşitul acestei săptămâni.

168 afișări
Imaginea articolului Stavarache şi-a retras candidatura la funcţia de vicepreşedinte al PNL

Romeo Stavarache (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Stavarache a confirmat, pentru MEDIAFAX, că s-a retras. El şi-a depus candidatura înainte de a fi reţinut într-un dosar de corupţie.

Stavarache, reţinut de DNA pentru că ar fi primit mită peste 2,3 milioane de lei de la patru oameni de afaceri, va fi cercetat sub control judiciar, a decis, joi seară, Curtea de Apel Bacău. El a fost reţinut, joi, de procurorii DNA, fiind suspectat că a primit mită peste 2,3 milioane lei de la patru oameni de afaceri, în acest dosar fiind reţinuţi şi vărul edilului, Liviu Cenuşă, precum şi fratele fostului fotbalist Dorin Goian, Liviu Goian, patron al unui post local de televiziune.

Într-un comunicat transmis, joi, de DNA, se preciza că primarul Bacăului a fost reţinut pentru cinci infracţiuni de luare de mită, Liviu Goian a fost reţinut pentru trei infracţiuni de complicitate la luare de mită, iar Liviu Vasile Cenuşă pentru două infracţiuni de complicitate la luare de mită.

Conform sursei citate, în perioada 2008 - 2011, Romeo Stavarache, direct sau prin intermediul celorlalţi doi inculpaţi, a cerut şi primit de la patru oameni de afaceri mai multe sume de bani.

Romeo Stavarache este primar al municipiului Bacău din 2004.

El conduce şi organizaţia judeţeană a PNL, înainte de intrarea în acest partid fiind membru PUR (actualul PC).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici