Stelian Ion anunţă deblocarea posturilor în magistratură şi îmbunătăţirea accesului la DNA şi DIICOT

  • Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, anunţă deblocarea posturilor în magistratură şi îmbunătăţirea accesului la DNA şi DIICOT.
  • Stelian Ion a explicat pe Facebook că au fost modificate prevederi legale din perioada Guvernului Dăncilă.
603 afișări
Imaginea articolului Stelian Ion anunţă deblocarea posturilor în magistratură şi îmbunătăţirea accesului la DNA şi DIICOT

Stelian Ion anunţă deblocarea posturilor în magistratură şi îmbunătăţirea accesului la DNA şi DIICOT

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, susţine că faptul că Senatul a votat luni două proiecte de lege reprezintă o veste bună pentru domeniul pe care-l conduce.

„Astăzi, Senatul României a votat două proiecte de lege extrem de importante pentru buna funcţionare a Justiţiei şi pentru deblocarea crizei de resurse umane, referitoare la: Organizarea concursurilor de admitere în Magistratură şi de admitere la INM (ultimele concursuri fiind organizate în 2019) şi declanşarea sesiunilor de transfer al procurorilor şi judecătorilor (ultima sesiune s-a ţinut în martie 2020)”, a spus ministrul Justiţiei.

Stelian Ion a explicat pe Facebook că au fost modificate prevederi legale din perioada Guvernului Dăncilă.

„Vechimea necesară participării la concursurile pentru numirea procurorilor în cadrul D.N.A şi D.I.I.C.O.T, care a scăzut la 7 ani în funcţia de judecător sau procuror (de la 10 ani la cât fusese crescută ca urmare a modificărilor nocive realizate de Comisia Iordache prin Legea nr. 207/2017 şi Guvernul Dăncilă/Tudorel Toader prin O.U.G. nr. 92/2018). Au fost astfel modificate Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor şi Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară, punându-se în acord cu deciziile CCR.”, a mai spus Stelian Ion

De asemenea, alături de H.G. nr.650/16.06.2021, prin care s-au suplimentat cu 90 numărul maxim de posturi de ofiţeri şi agenţi de poliţie judiciară şi cu 50 numărul maxim de posturi de personal auxiliar de specialitate, scăderea vechimii era absolut necesară pentru ca DNA să-şi poată îndeplini rolul de combaterea a corupţiei, Direcţia având un deficit de aproximativ 30% din schema de procurori, a precizat ministrul Justiţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici