Stoica: Iliescu este un bolnav de putere

Ion Iliescu este un "bolnav de putere", care "ar trebui să se retragă la pensie", acesta fiind "un fapt de igienă politică necesară în România de azi", a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, vicepreşedintele PD-L Valeriu Stoica.

13 afișări
Imaginea articolului Stoica: Iliescu este un bolnav de putere

Stoica: Iliescu este un bolnav de putere (Imagine: Mediafax Foto)

"Ion Iliescu este bolnav de putere şi multe din bolile sociale şi politice ale României de azi au fost cauzate de virusul Iliescu. M-aş fi aşteptat însă, după atâţia ani, ca boala puterii de care este bântuit Ion Iliescu să aibă un recul, iar bolnavul să se retragă la pensie. Ar fi un fapt de igienă politică necesară în România de azi", a declarat Stoica.

Liderul liberal-democrat a afirmat că Iliescu este "ridicol" când "dă lecţii" despre dreapta şi stânga, de vreme ce acesta "s-a aflat întotdeauna în culisele proceselor antireformiste din România ultimelor decenii, de la dirijarea mineriadelor, până la restauraţia actuală din PSD".

"Din această poziţie nu mai înţelege ridicolul situaţiei şi dă lecţii despre dreapta şi stânga, deşi întreaga lui activitate dovedeşte că nu a ţinut niciodată seama de valori şi principii", a spus Stoica, completând că "este revoltător să-l asculţi pe Ion Iliescu vorbind despre valori şi principii şi dând lecţii despre doctrine şi identităţi politice".

Vicepreşedintele PD-L l-a denunţat pe Iliescu ca "principal responsabil pentru crearea oligarhiei" post-revoluţionare, susţinând că "la umbra lui Iliescu s-au creat alianţele transpartinice care au împiedicat funcţionarea normală a democraţiei".

"În loc ca politicienii pasionaţi de Ion Iliescu să slujească cetăţeanul au făcut o reţea oligarhică, cu singurul scop de a spolia cetăţeanul.Ion Iliescu este principalul responsabil pentru crearea oligarhiei care a folosit toate resursele României în interes propriu după 1989. La umbra lui s-au creat alianţele transpartinice care au împiedicat funcţionarea normală a democraţiei", a mai declarat, pentru MEDIAFAX, vicepreşedintele PD-L.

În această ordine de idei, Stoica a mai spus că nu îşi face "speranţe" că preşedintele de onoare al PSD ar fi înţeles cele două apeluri "către lichele" ale filosofului Gabriel Liiceanu.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, miercuri, la Braşov, că nu este eliminată posibilitatea unei colaborări postelectorale PSD-PNL, însă este exclusă orice înţelegere cu PDL, partid "fără fizionomie".

Întrebat dacă PSD ia în calcul o colaborare post electorată cu alte partide, Iliescu a declarat: "Este de preferat PNL pentru că măcar ştii cu cine ai de-a face şi poţi desprinde şi diferenţele de doctrină, dar şi plaftormele comune".

Iliescu a mai spus, într-o conferinţă de presă, că nu se pune problema unei colaborări a PSD cu PDL, pentru că acesta este un partid "neserios" şi "un partid fără fizionomie, care a trecut peste noapte din stânga în drepta politicii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici