Stoica: Nu am reprezentat Poşta când a fost sancţionată de Concurenţă, ci când s-a contestat decizia

Victor Ponta face "confuzie" între "sancţionarea contravenţională" a Poştei de către Consiliul Concurenţei şi "cererea de suspendare a executării" deciziei a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, avocatul Valeriu Stoica, precizând că nu a reprezentat compania "în cadrul investigaţiei de concurenţă".

539 afișări
Imaginea articolului Stoica: Nu am reprezentat Poşta când a fost sancţionată de Concurenţă, ci când s-a contestat decizia

Valeriu Stoica (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Poşta Română nu a pierdut suma de 103.373.320 lei într-un proces în care a fost reprezentată de mine. Din cauza dezinformării, Victor Ponta face o confuzie regretabilă între sancţionarea contravenţională a Poştei Române cu suma de 103.373.320 lei de către Consiliul Concurenţei, prin Decizia 52/16 decembrie 2010 şi cererea de suspendare a executării acestui act administrativ. Nu am reprezentat Poşta Română în cadrul investigaţiei de concurenţă, apărarea fiind asigurată în acea fază de alte persoane", a declarat, pentru MEDIAFAX, Stoica, partener-fondator la casa de avocatură Stoica&Asociaţii.

În privinţa cererii de suspendare a executării deciziei Consiliului Concurenţei, fostul ministru al Justiţiei a precizat, pentru MEDIAFAX, că "toate apărările legale au fost făcute, inclusiv prin depunerea de concluzii scrise ample şi prin pledoaria făcută personal în faţa Curţii de Apel Bucureşti la data de 20 ianuarie 2012".

Valeriu Stoica consideră că premierul Ponta "nu este bine informat de colaboratorii săi", motiv pentru care a făcut "o confuzie regretabilă" între cele două situaţii.

"Cred că nu este fair-play din partea primului-ministru să mă atace în legătură cu activitatea mea profesională, cu atât mai mult cu cât, ca fost student al meu, domnia-sa îmi cunoaşte şi îmi recunoaşte competenţa profesională. Desigur, domnia-sa are toată libertatea să imi critice ideile şi opiniile politice", a mai declarat, pentru MEDIAFAX, avocatul Valeriu Stoica.

Premierul Victor Ponta a anunţat, joi, că va trimite Corpul de Control să verifice situaţia de la Poşta Română şi Agenţia Domeniilor Statului, după ce a primit date care relevă că aceste două companii se află într-o situaţie economică dificilă, Poşta fiind chiar în pericol de insolvenţă.

Şeful Guvernului a arătat că fosta conducere a Poştei Române, cu asistenţa juridică a unui avocat "cunoscut colegilor din PNL", a pierdut toate procesele aflate pe rolul instanţelor, în dosare cu sume cumulate de 103 milioane lei, şi înregistrează datorii de 110 milioane lei către ANAF.

Consiliul de Administraţie al Poştei Române va discuta, vineri, un plan de restructurare pentru evitarea falimentului, care prevede o nouă organigramă, destituirea a 100 de directori şi 1.068 de salariaţi TESA, a declarat ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica.

"Dacă acest plan de restructurare nu va fi aprobat, Poşta Română va intra în faliment, aşa cum m-a informat fostul director general al companiei prin intermediul unei scrisori. Planul de reorganizare prevede o nouă organigramă, destituirea şi trecerea în şomaj a doi din trei directori, adică în loc de 150 de directori vor rămâne o treime, şi disponibilizarea a 1.068 de salariaţi TESA, persoane angajate în ultimii ani, fără competenţele necesare şi cu salarii foarte mari în raport cu angajaţi cu 30 de ani vechime", a spus Nica.

El a arătat că situaţia Poştei Române este "una extrem de preocupantă", în condiţiile în care operatorul naţional poştal a înregistrat pierderi de circa 100 milioane de euro în ultimii trei ani, şi nu a reuşit să-şi menţină veniturile nici măcar în zona serviciilor pentru care are monopol până la finele anului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici