Stolojan a uitat că ministrul Muncii este o femeie

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, duminică seara, într-o conferinţă de presă, că nu este admisibil ca România să aibă singurul guvern din Europa fără o femeie ministru, el fiind, însă, corectat de jurnalişti, care i-au amintit liderului PDL că ministrul Muncii este femeie.

19 afișări
Imaginea articolului Stolojan a uitat că ministrul Muncii este o femeie

Stolojan a uitat că minstrul Muncii este o femeie (Imagine: Mediafax Foto)

Candidatul PDL la funcţia de premier, Theodor Stolojan, a admis că PDL are prea puţine femei care candidează la alegerile parlamentare.„Avem circa 60 de femei din 469 de colegii, ceea ce este încă puţin”, a spus el.

Prim-vicepreşedintele PDL s-a revoltat, însă, de reprezentarea femeilor în actualul Executiv.

„Nu este admisibil ca să fim singurul guvern din Europa care nu are o femeie ministru!”, a acuzat vehement Stolojan.

Liderul democrat-liberal a fost corectat, însă, imediat, de jurnaliştii prezenţi în sală, nedumeriţi de afirmaţia sa. „Ministrul Muncii este o femeie”, au spus ziariştii. „Ministrul Muncii. Acum, într-adevăr...”, a recunoscut Stolojan.

El a anunţat că Programul de guvernare al PDL va prevede corectarea problemei reprezentării femeilor în instituţiile statului.

„Nu întâmplător, în Programul nostru de guvernare ne gândim şi am prevăzut acolo ca în următoarea perioadă de 4 ani, cât va ţine guvernarea PDL, să iniţiem o lege care să asigure reprezentarea femeilor în proporţie de cel puţin 30% în Parlament şi la primul şi al doilea nivel în Guvern”, a spus Stolojan.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici