Stolojan: Cineva a făcut plângere împotriva mea ca premier

Preşedintele PLD, Theodor Stolojan, a declarat, vineri, că hotărârea de Guvern pe care a semnat-o, şi prin care se stabileşte modul în care societăţile îşi dimensionează terenul este încă valabilă, iar despre dosarul în lucru la DNA a precizat că cineva a făcut o plângere împotriva sa, ca "premier".

1 afișare
Imaginea articolului Stolojan: Cineva a făcut plângere împotriva mea ca premier

Stolojan: Cineva a făcut plângere împotriva mea ca premier

„M-am uitat şi eu despre ce este vorba. Este vorba despre o hotărâre de Guvern dată de mine, generală, care stabileşte modul în care toate societăţile comerciale cu capital de stat din România îşi dimensionează terenul care le este alocat şi îl introduc în patrimoniu, cu aprobarea Ministerului Finanţelor şi al ministerului de resort”, a declarat Thodor Stolojan.

El a menţionat că acea hotărâre de Guvern nu se referă la o societate anume, iar în privinţa dosarului aflat în lucru la DNA a arătat că, probabil, „un anumit domn" a făcut o plângere împotriva sa, "ca premier”.

„Acea hotărâre nu se referă la o societate anume. Un anumit domn, nemulţumit de faptul că o anumită întreprindere din Popeşti Leordeni ar fi luat un teren, care spune dânsul că se cuvenea comunităţii, a făcut, cred, o plângere împotriva mea, ca prim-ministru”, a precizat Stolojan.

Liderul PLD a mai spus că hotărârea pe care am semnat-o este valabilă şi în prezent.

„Şi astăzi societăţile comerciale care nu şi-au introdus în patrimoniu terenul, şi-l introduc. În consecinţă, dacă comunitatea locală din Popeşti Leordeni are o problemă cu societatea respectivă, trebuie să se adreseze în justiţie”, a spus acesta.

Theodor Stolojan a declarat că se aşteaptă şi la alte atacuri împotriva sa, în perioada următoare.

„Eu mă aştept în această perioadă la diferite atacuri împotriva mea, şi unele ziare au şi început acest lucru. Eu nu am semnat nici un act legal în privinţa societăţii respective. Nu ştiu cine a făcut acea plângere şi nici nu mă interesează. Este o încercare disperată în contiuare de a manipula opinia publică”, a precizat Stolojan.

Preşedintele PLD a spus că nu a fost informat de DNA în privinţa dosarului aflat în lucru,”pentru că nu există niciun temei pentru a fi amestecat într-un litigiu care există la nivel local”.

Procurorul şef al Secţiei a 2-2 din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Doru Ţuluş, a afirmat, joi, că dosarul privindu-l pe Theodor Stolojan "este în lucru", în cauză nefiind începută urmărirea penală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici