Stoltenberg: Am discutat cu Iohannis despre securitatea în zona Mării Negre / NATO va apăra "toţi aliaţii"

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, luni, că a discutat cu preşedintele României, Klaus Iohannis, despre securitatea în zona Mării Negre, subliniind, în contextul invaziei Rusiei în Ucraina, că Alianţa Nord-Atlantică va acţiona pentru apărarea tuturor statelor membre NATO.

1330 afișări
Imaginea articolului Stoltenberg: Am discutat cu Iohannis despre securitatea în zona Mării Negre / NATO va apăra "toţi aliaţii"

Stoltenberg: Am discutat cu Iohannis despre securitatea în zona Mării Negre / NATO va apăra "toţi aliaţii"

"Cu ocazia întâlnirii de astăzi am discutat despre securitatea în zona Mării Negre, care are o importanţă strategică pentru întreaga Alianţă, precum şi despre provocările generate de războiul ilegal al Rusiei în Ucraina", a afirmat Jens Stoltenberg în conferinţa de presă organizată împreună cu preşedintele Klaus Iohannis.

"Ca reacţie la agresiunea Rusiei, NATO îşi consolidează prezenţa din regiunea Mării Baltice până la Marea Neagră. Am constituit noi grupuri de luptă, inclusiv unul condus de Franţa, aici în România. Avioane de vânătoare din Canada contribuie la protejarea spaţiului aerian de aici, iar sistemele Patriot din SUA consolidează apărarea aeriană. Aceste acţiuni transmit mesajul clar că NATO este aici. Vom face ceea ce este necesar pentru a proteja şi apăra toţi aliaţii", a subliniat Jens Stoltenberg.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici