Stoltenberg, după întâlnirea cu Nicolae Ciucă: România este un membru NATO „de încredere"

România este un membru „de încredere" al Alianţei Nord-Atlantice, având contribuţii importante în materie de apărare, într-un mediu internaţional de securitate din ce în ce mai complex, a declarat secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, cu ocazia întâlnirii cu premierul Nicolae Ciucă.

1490 afișări
Imaginea articolului Stoltenberg, după întâlnirea cu Nicolae Ciucă: România este un membru NATO „de încredere"

Sursa foto: profimedia

"A fost extraordinar să îl revăd pe premierul Nicolae Ciucă, îi urez bunvenit din nou la sediul NATO. Aţi servit patria cu onoare şi aţi participat la reuniuni aici, în cadrul NATO, aşa încât cunoaşteţi structura şi organizaţia foarte bine, dar este prima dată când veniţi aici în calitate de prim-ministru. Vă felicit pentru noua numire şi bine aţi revenit la NATO! Aştept cu nerăbdare să colaborăm în viitor", a afirmat Jens Stoltenberg, în conferinţa de presă organizată la Bruxelles alături de Nicolae Ciucă.

"România este un membru NATO de încredere şi de nădejde. (...) Aţi ajutat la descurajarea agresiunii ca parte a grupului nostru multinaţional de luptă din Polonia. Găzduiţi o locaţie-cheie pentru apărarea noastră antibalistică şi susţineţi partenerii noştri, inclusiv Moldova şi Ucraina. Totodată, România conduce prin exemplu şi în privinţa investiţiilor în apărare. Toate aceste lucruri contribuie la a face Alianţa noastră mai puternică şi mai sigură. Acest lucru este deosebit de important deoarece ne confruntăm cu un mediu de securitate din ce în ce mai complex", a precizat Jens Stoltenberg.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici