Stroe: Geoană vrea să o şteargă din CSAT

Secretarul general al PNL, Radu Stroe, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că Geoană şi-a anunţat retragerea din CSAT ca urmare a faptului că are informaţii că OUG ar putea fi declarată neconstituţională, drept pentru care vrea "să o şteargă", dar şi să determine pe români să voteze cu PSD

19 afișări
Imaginea articolului Stroe: Geoană vrea să o şteargă din CSAT

Stroe: Geoană vrea să o şteargă din CSAT (Imagine: Mediafax Foto)

"Este falsă problema privind ruperea Alianţei şi mi-e greu să înţeleg cum oamenii nu înţeleg că domnul Geoană s-ar putea să aibă informaţii de la Curtea Constituţională că OUG prin care a fost modificată Legea CSAT ar putea fi declarată neconstituţională, şi având aceste informaţii, domnia sa încearcă să o şteargă de pe locul acela pentru că oricum legea va fi declarată neconstituţională pentru faptul că au fost amestecate puterile din stat. Cu siguranţă că a ales acest moment să facă acest anunţ numai pentru că e ziua de vot şi pentru ca PSD şi chipul domniei sale să ţină ecranele televizoarelor, astfel încât lumea să fie entuziasmată şi emoţionată şi să meargă la vot cu PSD", a susţinut Radu Stroe.

Întrebat dacă nu e un paravan pentru acuzele de fraudare a scrutinului de către PSD, secretarul general al PNL a menţionat că gestul lui Geoană e cauzat de decizia CCR privind neconstituţionalitatea OUG CSAT.

"Evident că acestea sunt elemente auxiliare ale gestului său, dar cauza fundamentală este că CC va declara neconstituţională Legea. Pe cale de consecinţă, domnia sa nu aşteaptă această veste, ci anunţă astăzi cu aplomb că e supărat pe nu ştiu ce vrea să facă sau a făcut domnul Băsescu. Sigur că e posibil să fie şi o fumigenă privitor la pungăşiile şi hoţiile pe care le fac ei în judeţe la ora actuală", a declarat Radu Stroe.

El a menţionat că Geoană are două soluţii în acest caz: demisia din funcţia de preşedinte al Senatului sau un anunţ public că nu mai participă la şedinţele CSAT.

"Referitor la anunţul domnului Geoană, anume acela că se retrage din CSAT, vreau să fac, mai întâi, o precizare cu caracter constituţional. Domnul Geoană nu este membru al CSAT sau vicepreşedinte pentru că e domnia sa tare, ci pentru că funcţia de preşedinte al Senatului îl duce acolo CSAT. Domnia sa nu se poate retrage de acolo pentru că funcţia continuă să existe, atât timp cât este preşedintele Senatului. Prin urmare are două posibilităţi: ori îşi dă demisia din funcţia de preşedinte al Senatului şi în felul ăsta nu mai e în CSAT, ori anunţă public că nu va mai participa la şedinţele CSAT, ceea ce este altceva", a conchis Stroe.

Preşedintele Senatului, liderul PSD Mircea Geoană, a anunţat că se retrage din CSAT, el invocând faptul că nu admite folosirea imaginii pozitive a Armatei în scop electoral şi partizan de către preşedintele Băsescu, făcând referire la "acţiunile electorale" ale şefului statului din ultimele zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici