Stroe: În cazul dezvăluirilor lui Ciuvică nu cred că este poliţie politică

Preşedintele Comisiei SRI, Radu Stroe, a declarat, marţi, că nu crede că în cazul dezvăluirilor liderului GIP, Mugur Ciuvică, este vorba de poliţie politică, pentru că astfel de activităţi se pot demonstra doar cu documente.

1 afișare
Imaginea articolului Stroe: În cazul dezvăluirilor lui Ciuvică nu cred că este poliţie politică

Stroe: În cazul dezvăluirilor lui Ciuvică nu cred că este poliţie politică

Senatorul liberal Radu Stroe a precizat, după şedinţa Comisiei SRI, că este mulţumit de răspunsul SRI pe marginea dezvăluirilor lui Mugur Ciuvică.

"În faţa adevărului nu ştiu dacă poţi să fii mulţumit sau nemulţumit”, a adăugat preşedintele Comisiei SRI.

Întrebat dacă se poate spune că este vorba de poliţie politică în cazul documentelor care vizează „Grupul de evidenţă”, Radu Stroe a răspuns: „Nu, nu cred, pentru că poliţia politică trebuie demonstrată cu documente. Deocamdată nu există asemenea documente”.

El a mai arătat că membrii Comisiei SRI se vor mai reuni şi miercuri, pentru o altă evaluare a acestui caz.

„Vom mai avea două întâlniri, să evaluăm materialele, să facem verificări. Estimez că la începutul săptămânii viitoare, marţi sau miercuri, cred că vom fi gata”, a conchis Ciuvică.

Grupul de Investigaţii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvică, a publicat, în 23 septembrie, două documente care ar demonstra că SRI spionează PNL şi pe senatorul liberal Norica Nicolai, respectiv două adrese de însoţire ale unor materiale realizate de Grupul de Evidenţă din cadrul SRI, semnate de generalul Vasile Stanciu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici