Stroe: SRI a precizat că Nicolai nu are dosar de informator

Preşedintele Comisiei SRI, Radu Stroe, a declarat, miercuri, că a Serviciul Român de Informaţii a precizat că Norica Nicolai nu are dosar de informator şi nici nu este susceptibilă de vectori care să afecteze securitatea naţională, nefiind inclusă în vreun program operativ de urmărire.

3 afișări
Imaginea articolului Stroe: SRI a precizat că Nicolai nu are dosar de informator

Stroe: SRI a precizat că Nicolai nu are dosar de informator

Senatorul liberal Radu Stroe a arătat că răspunsul Serviciului Român de Informaţii la solicitarea Comisiei SRI referitoare la Norica Nicolai arată că „şi în calitate de senator, în trei rânduri, domnia sa a fost verificată şi nu apare dosar de informator sau orice alt document de această natură”.

Preşedintele Comisiei SRI a mai spus că în răspunsul Serviciului se mai precizează că Norica Nicolai „nu a fost susceptibilă de vectori care să afecteze securitatea naţională şi că niciodată nu a fost introdusă într-un program operativ de urmărire, din această perspectivă”.

Stroe a completat că CNSAS a comunicat deja public, dar va răspunde şi Comisiei SRI, „că nu se ridică niciun fel de probleme în ceea ce o priveşte pe Norica Nicolai”.

Senatorul PNL Radu Stroe a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că a trimis o scrisoare CNSAS prin care i-a solicitat să precizeze dacă sunt elemente care ţin de dosare de securitate sau de orice altă natură, inclusiv legate de situaţia de ofiţer acoperit, pentru a lămuri aceste lucruri legate de nominalizarea Noricăi Nicolai în funcţia de ministru al Justiţiei.

Totodată, Stroe a arătat că în cursul dimineţii de sâmbătă a trimis o scrisoare şi către SRI prin care a solicitat ca serviciul să precizeze dacă există elemente de natură să afecteze în vreun fel sau altul ideea ca Norica Nicolai să fie nominalizată în funcţia de ministru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici