Sulfina Barbu: Doar dacă avem asigurarea că e referendum corect trebuie să ne mobilizăm electoratul

Vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că PDL trebuie să-şi mobilizeze electoratul şi susţinătorii să participe la referendum doar dacă democrat-liberalii au asigurări că este un referendum corect.

305 afișări
Imaginea articolului Sulfina Barbu: Doar dacă avem asigurarea că e referendum corect trebuie să ne mobilizăm electoratul

Sulfina Barbu: Doar dacă avem asigurarea că e referendum corect trebuie să ne mobilizăm electoratul (Imagine: Cristina Nichitus / MediafaxFoto)

"Numai dacă avem asigurarea că este un referendum corect trebuie să ne mobilizăm electoratul şi susţinătorii noştri să meargă să participe la referendum. Dacă nu există garanţii că este un referendum corect, în care nu se fură, atunci trebuie să le spunem susţinătorilor noştri care este realitatea", a precizat Sulfina Barbu.

Ea a arătat că acest subiect va fi discutat în şedinţa Colegiului Director al PDL de marţi şi a menţionat că o decizie a partidului se va lua şi în funcţie de răspunsul pe care guvernul îl va da la cererile PDL privind referendumul.

"Din punctul meu de vedere, este foarte important ca Guvernul să demonstreze că organizează un referendum corect, asta înseamnă că cei care votează pe listele suplimentare să completeze declaraţia pe propria răspundere, ca în 2009, asta înseamnă să fie camere de luat vederi activate pe perioada de vot şi să nu se înfiinţeze secţii de votare speciale în orice loc, cum ar fi hoteluri şi restaurante, zone care nu sunt securizate", a precizat Barbu.

Surse din partid au declarat anterior pentru MEDIAFAX că liderii PDL de la centru şi de organizaţii judeţene se vor reuni, marţi, în şedinţa Colegiului Director al partidului pentru a decide dacă boicotează referendumul.

Conform surselor citate, liderii PDL sunt convocaţi marţi pentru a răspunde la întrebarea "Boicotăm sau nu referendumul din 29 iulie?".

După dezbaterile din şedinţa de marţi, PDL urmează să iasă cu un mesaj unitar fie în favoarea boicotării referendumului, fie în favoarea participării la urne şi a votării împotriva demiterii preşedintelui Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici