Summit UE: Charles Michel: Liderii UE vor să menţină frontierele deschise / Certificatele de vaccinare au scop medical

  • Summit UE: Uniunea Europeană va menţine frontierele deschise pentru călătorii esenţiale
  • Charles Michel: "Suntem convinşi că în privinţa călătoriilor nonesenţiale, trebuie luate în considerare restricţii"
  • Preşedintele Consiliului European: Certificatele de vaccinare sunt emise "pentru scopuri medicale"
2590 afișări
Imaginea articolului Summit UE: Charles Michel: Liderii UE vor să menţină frontierele deschise / Certificatele de vaccinare au scop medical

Sursa foto: profimedia

 

Liderii ţărilor Uniunii Europene şi ai instituţiilor comunitare au stabilit să menţină deschise frontierele pentru călătorii esenţiale, anunţă preşedintele Consiliului European, Charles Michel, precizând că, în privinţa certificatelor de vaccinare, documentele vor avea rol medical.

"În privinţa problemei frontierelor interne şi externe, suntem convinşi în totalitate că trebuie să menţinem deschise frontierele pentru a garanta funcţionarea în condiţii bune a pieţei interne, dar, pe de altă parte, suntem convinşi că în privinţa călătoriilor nonesenţiale, trebuie luate în considerare restricţii", prin "cooperare între statele membre", a declarat Charles Michel, după un summit UE desfăşurat prin videoconferinţă.

"Am discutat şi despre problema certificatelor de vaccinare. Şi cred că putem fi de acord asupra elementelor comune care sunt incluse în certificate, pentru scopuri medicale, iar, într-o etapă viitoare, dacă şi în ce circumstanţe aceste certificate pot fi folosite. Deci, în privinţa certificatelor de vaccinare, vreau să fiu foarte clar în asupra acestui subiect, suntem foarte precauţi în această privinţă, cred că este important să observăm că atunci când cineva a fost vaccinat să poată dovedi acest lucru. (...) Dar în acest moment, nu este realist să evaluăm toate consecinţele acestor certificate", a precizat Charles Michel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici